Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί είναι χαρακίρι οι πρόωρες εκλογές

 

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΗ Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που την επομένη των εκλογών συζητούν πότε θα είναι οι επόμενες. Φανταστείτε τι θα γίνει τώρα, που λόγω απλής αναλογικής θα στηθεί δεύτερη κάλπη. Οι πρόωρες εκλογές είναι χαρακίρι για τους εξής λόγους:

1ον: Ο ισχυρισμός ότι πρέπει να υπάρχει νωπή εντολή τον χειμώνα όχι μόνο είναι έωλος αλλά και εμπερικλείει τεράστιους κινδύνους λόγω έλλειψης συναίνεσης από τα κόμματα. Η συναίνεση στην Ελλάδα είναι άγνωστος όρος γιατί υπάρχουν τα κατάλοιπα του καταραμένου εμφυλίου, με τη φαγωμάρα και τη διχόνοια. Η προκήρυξη εκλογών σημαίνει διχασμό που, δυστυχώς, είναι βαθιά στο DNA μας. Η πλειονότητα νοιάζεται για την καρέκλα και όχι για να προσφέρουν στην κοινωνία και τον ταλαίπωρο πολίτη.

2ον: Το «κάτω τα μολύβια» από Υπουργούς και Δημόσιο  είναι μια καταραμένη προεκλογική συνήθεια ένεκα της οποίας, αντί να παράγεται έργο – ανάπτυξη ωφέλιμη για τους πολίτες, υπάρχει παραλυσία.

3ον: Κάποιοι εξ ευηθείας ισχυρίζονται πως η ακυβερνησία λόγω αναλογικής είναι καλύτερη από… την πόλωση (με τους 158). Όμως, το «γαλλικό μάθημα» των εκλογών με την ακυβερνησία και τον πολιτικό σεισμό δεν δίδαξε κανέναν. Όποιο και να είναι το πρώτο κόμμα, δεν θα έχει αυτοδυναμία (δηλ. 46,2 %). Όποιος θεωρεί ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, ζει σε άλλο πλανήτη, αφού δεν έχουμε κουλτούρα Γερμανίας. Η σκέψη αυτή οφείλεται στη νηπιακή συλλογιστική κάποιων πολιτών, που ενώ έχουν το δικαίωμα ψήφου, δεν έχουν γνώσιν τι θα ψηφίσουν.

4ον: Η πιο κρίσιμη παράμετρος είναι τα εθνικά θέματα: μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει κρίσεις με την Τουρκία και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για 2α Ίμια. Ο Ερντογάν ορέγεται νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καιροφυλακτώντας και ελπίζοντας στην παρατεταμένη πολιτική μας αστάθεια.

5ον: Η πολύμηνη ακυβερνησία λόγω των διπλών εκλογών ενέχει τον τεράστιο κίνδυνο εκτροχιασμού της οικονομίας. Οποιαδήποτε στραβοτιμονιά υπάρξει, ενέχει τον κίνδυνο να επανέλθουμε στα μνημόνια.

Γεώργιος Τρανταλίδης

Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *