Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Αγίου Φανουρίου Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων

IMG_9888Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022, στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιά, εορτάστηκε πανηγυρικά ο Άγιος Φανούριος στο ομώνυμο παρεκκλήσι. Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής, ώρα 7μμ, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και ευλογήθηκαν φανουρόπιτες. Το Σάββατο 27 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 6:30, μεθεόρτιος εσπερινός, παράκληση και ευλογία πιτών.

Γέμισε το προαύλιο του Ναού, στην δεξιά του μεριά, μπροστά στον παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου, με πιστούς που πραγματικά μας εντυπωσίασαν με την τάξη, την προσφορά πιτών και την τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία από την πανδημία.

Εξαιρετική η οργάνωση της γιορτής και συγχαρητήρια στους ιερείς του Ναού και ιδιαίτερα στον προϊστάμενο π. Δημήτριο Αρώνη.

Στην τέλεση των ιερών ακολουθιών συμμετείχε και εκτέλεσε χρέη ιεροψάλτη ο αγαπημένος ιερέας π. Πολύκαρπος Μπόγρης.

Προσήλθαμε και μεις το απόγευμα της παραμονής της γιορτής, Παρασκευή 26 Αυγούστου, για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες, να ανάψουμε το κερί μας, να προσκυνήσουμε και να ζητήσουμε την χάρη και την ευλογία του μεγάλου μας Αγίου Φανουρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *