Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πειραιά Η αξία της Νηστείας

Σε λίγο χρονικό διάστημα διερχόμαστε με ευλάβεια και κατάνυξη στην Ιερά περίοδο της Αγίας Τεσσαρακοστης των Χριστουγέννων. Όπως βεβαίως ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες των Αγίων Πατέρων μας και φέτος θα διανύσουμε όλοι οι χριστιανοί έναν πνευματικό Στίβο εγκράτειας εκκλησιασμού εξομολογήσεως φιλανθρωπίας και Νηστείας.

Η Νηστεία αυτή θα πρέπει να γίνει με την ευλογία του πνευματικού μας πατέρα χωρίς να έχουμε ενδοιασμούς και χωρίς να παρασυρθούμε. Ο αγώνας αυτός να διατηρηθούμε αγνοί μέχρι τα Χριστούγεννα σκοπό έχει και μόνο την πνευματική μας ωφέλεια και την ανακάλυψη των αρετών που διαθέτουμε.

Εάν βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τις κακές συνήθειές μας και εάν τηρήσουμε με υπακοή αυτά που θα μας πει ο πνευματικός μας αυτομάτως θα ανακαλύψουμε έναν Παράδεισο που κρύβαμε μέσα μας. Γιατί η Νηστεία ναι είναι ένας επίγειος Παράδεισος μια επικοινωνία με τον Θεό μια κάθαρση από τα δηλητήρια της ψυχής μια ανεκτίμητη Αξία, αρκεί να την πράξουμε.

Κανείς δεν ζημιώθηκε από την Νηστεία αλλά ωφελήθηκε. Και αν μερικοί θεολόγοι πιστεύουν δήθεν ότι η νηστεία δεν βοηθά αλλά ταλαιπωρεί εμείς οι Ορθόδοξοι απαντούμε: Νηστεία Αγρυπνία Προσευχή ουράνια χαρίσματα λαβών.

Εύχομαι Καλόν Αγώνα καλή Σαρακοστή και η ευλογία της Αγίας Νηστείας να επισκιάζει και να ωφελήσει όλους μας μικρούς και μεγάλους.

Πατήρ Αναστάσιος Αλιφραγκής

Εφημέριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *