ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

2023 η χρονιά των εκλογών, ενώ η Μάνη βρίσκεται στο κόκκινο

Φωτιές και Ανεμογεννήτριες. Δύο θηλυκά που εγείρουν απορίες και καχυποψίες, αφού οι φωτιές προηγούνται και οι ανεμογεννήτριες ακολουθούν.
Φωτιές και Ανεμογεννήτριες. Δύο θηλυκά που εγείρουν απορίες και καχυποψίες, αφού οι φωτιές προηγούνται και οι ανεμογεννήτριες ακολουθούν.

Γεγονός είναι πως το 2023 θα ανοίξουν οι κάλπες και θα αναδείξουν τους νέους εκλεγμένους. Χαρά για όσους εκλεχθούν και θρήνος για όσους δεν θα τα καταφέρουν. Σε θλιβερή όμως κατάσταση βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια το εκλογικό Σώμα, αφού σχεδόν το 50% περιφρονεί τις εκλογικές διαδικασίες των βουλευτικών εκλογών και δεν πηγαίνει να ψηφίσει. Περίπου το ίδιο συμβαίνει και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό για τη Μάνη είναι τραγικό, διότι ήδη βρίσκεται στο κόκκινο. Βέβαια στο κόκκινο θα μπορούσαμε να πούμε πως βρίσκεται όλη η Ελλάδα, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, όμως έχουμε τη Μάνη που σχεδόν κάθε χρόνο κατακαίγεται και στα καμένα της βουνά φυτρώνουν μετά από λίγα χρόνια ανεμογεννήτριες. Κάτι παρόμοιο πληροφορηθήκαμε πως πρόκειται να συμβεί και στην Εύβοια. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το Κράτος σκέπτεται ευκαιριακά. Δηλαδή, κάηκαν που κάηκαν τα πεύκα, οι ελιές, τα αμπέλια κ.λ.π. ας βάλουμε ανεμογεννήτριες, οι οποίες είναι και αποδεκτές από το μεγαλύτερο τμήμα του κοινωνικού συνόλου.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν στη γενικότητα, ότι λέμε ναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Βέβαια απειροελάχιστοι γνωρίζουν τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ της κάθε περίπτωσης. Για τη Μάνη οι ανεμογεννήτριες έχουν πολλά περισσότερα πλην και λιγότερα συν, σύμφωνα με Μανιάτες που αγωνίζονται χρόνια να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στην κάποτε χαρακτηρισμένη ΝΑΤΟΥΡΑ γη της Μάνης. Αλλά ποιος πρωθυπουργός, ή υπουργός, ή δήμαρχος ασχολείται με αυτά;

Ποιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος της Ανατολικής Μάνης και προηγούμενες Κυβερνήσεις, καθώς και η σημερινή, μάλλον στοχεύουν να γεμίσουν τα βουνά της Μάνης, μέχρι το Ταίναρο, με ανεμογεννήτριες. Σήμερα ήδη οι ανεμογεννήτριες είναι ορατές, ενώ παλαιότερα απαγορευόταν.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, μείζονος σημασίας προβλήματα που χρονίζουν, πρέπει να προβληματίσουν του Μανιάτες ψηφοφόρους και με την ψήφο τους να μη θυσιάσουν το Μέγα που είναι η Μάνη στο Μικρό που είναι το κάθε τι υποκειμενικό και ιδιοτελές. Ίσως αυτές οι εκλογές να είναι και η τελευταία ευκαιρία για τη Μάνη. Φυσικά δεν προτρέπουμε κανένα να αλλάξει κόμμα και ιδεολογίες, αλλά ας ψηφίσει αυτούς που αποδεδειγμένα ενδιαφέρονται για τη Μάνη. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλοί Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί ας ψηφιστούν γιατί η Μάνη είναι ήδη στο κόκκινο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *