Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Αγίου Κων/νου Υδραίου στον Πειραιά.Από την οικογένεια Θεοδώρου Κόντε

IMG_2327 Την Κυριακή 13 και την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, εόρταζε ο εορτάζει ο Άγιος Κων/νος ο Υδραίος, προσκυνητάρι του οποίου ευρίσκεται στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου Πειραιά. Κυριακή 13 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 5:00, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, προσφορά του Δωρητή της ιεράς και θαυματουργής εικόνας του Αγίου και του σχετικού προσκηνηταρίου, Θεοδώρου Κόντε και της οικογενείας του, υπέρ υγείας αυτών και αιώνιας ανάπαυσης των κοιμηθέντων συγγενών τους. Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία, και το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος εσπερινός με παράκληση

Προσήλθαμε και μεις την παραμονή της γιορτής για να προσκυνήσουμε τον Άγιο, να ανάψουμε το κεράκι μας  και να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες, που τέλεσε ο προϊστάμεIMG_2356νος του Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου. Σε χρέη Ιεροψάλτη ο π. Χρήστος.

Στο τέλος των ιερών ακολουθιών είχαμε και κέρασμα, κατά την διάρκεια του οποίου δώσαμε ευχές και συγχαρητήρια στον εκλεκτό Πειραιώτη, Υδραίο στην καταγωγή κ. Θόδωρο Κόντε.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Ολυμπιονίκη κ. Στέφανο Αναργύρου και την σύζυγό του Κατερίνα, τις κυρίες και τους κυρίους, Στέφανο Ουρανία Λάβδα, Ηλία Μεταξά, Μαρία Ηλία, Γιάννη Μελαχρινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *