Περιφέρεια Αττικής.Λύνεται το πλημμυρικό πρόβλημα περιοχής ΣΚΛΑΒΕΝΙΗ – Σχιστού Κερατσινίου

πλημμύρεςΕγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής το πρακτικό ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το υποέργο 1 του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ». Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.600.000,00 με Φ.Π.Α.

Το συγκεκριμένο έργο έχει στόχο την ασφαλή παροχέτευση των ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής  προς τους υφισταμένους κύριους συλλεκτήρες. Η χάραξη των προτεινόμενων αγωγών αποσκοπεί στην πύκνωση του δευτερεύοντος δικτύου με αποδέκτες τους υφισταμένους κύριους αγωγούς, η επάρκεια των οποίων ελέγχθηκε στην μελέτη που εκπονήθηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι ακόμη ένα σημαντικό έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της περιοχής.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου υπογράμμισε ότι:

«Η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός πραγματικά μεγάλου έργου, τόσο από άποψη προϋπολογισμού, όσο και από το μέγεθος της έκτασης που καλύπτει».

Το έργο

Εκτός από τους αγωγούς ομβρίων  θα κατασκευαστούν  φρεάτια υδροσυλλογής καθώς και διατάξεις εγκαρσίων υδροσυλλογών («κόφτρες»), σε θέσεις όπου αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση υδάτων λόγω της  συρροής  εξωτερικών λεκανών. Επίσης θα ενισχυθεί  το δίκτυο  των υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής σε σημεία  όπως ενδεικτικά στην οδό Μ.  Κιουρί κοντά στο κατάστημα «Σκλαβενίτη», όπου παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν αγωγοί μήκους οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται:

  • Ανακατασκευή τμήματος του τρίτου υφισταμένου αγωγού ομβρίων «Πλακοσκεπής οχετός 3», διαστάσεων 3.50×2.50, σε μήκος 25 περίπου μέτρων, στην περιοχή της εκβολής του μέσα στο CarTerminal στην ίδια με την υφιστάμενη στάθμη του.
  • Αγωγός στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στην οδό Μπουμπουλίνας και στο χώρο του ΟΛΠ: ανακατασκευή με ορθογωνικές διατομές 3.00*1.00 και 4.00*1.00, σε μήκη 120 και 245 περίπου μέτρων, αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *