Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά…Ενεργειακό και Οικονομική Κρίση. Θέμα συνεδρίασης στη Νίκαια

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣτη Νίκαια, στο παλαιό Δημαρχείο,  πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στην οποία είχαν προσκληθεί να παραστούν επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. κ. Γιάννης Βουτσινάς, η επιλογή της Νίκαιας, ως τόπου συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Ε.Π., έπεται προηγούμενων συνεδριάσεων σε Μέγαρα, Ελευσίνα, Λαύριο και Αίγινα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Διοίκησης, για ισχυρή παρουσία του Επιμελητηρίου και ενημέρωση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών μελών του σε όλες τις περιοχές  δικαιοδοσίας του Ε.Ε.Π., στοχεύοντας στην ανάδειξη μιας κουλτούρας συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διεργασία του Επιμελητηρίου και στην ενδυνάμωση του Επιμελητηριακού θεσμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας κ. Θανάσης Τσίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Νίκαιας, μεγάλος αριθμός των οποίων απειλείται ακόμη και με «λουκέτο», επισημαίνοντας παράλληλα τις μεγάλες δυνατότητες του Επιμελητηριακού θεσμού για την στήριξη των επιχειρήσεων και της αγοράς.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΕΕΠ κ. Γιάννης Βουτσινάς, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δράσεις της Διοίκησης του Ε.Ε.Π. από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2018, που είχε ως αποτέλεσμα την πλήρωση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου ως θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, εκπροσωπώντας αξιόπιστα, ισχυρά και αποδοτικά τα συμφέροντα των μελών του.

Ανέπτυξε, επίσης τις δράσεις που πραγματοποίησε το Ε.Ε.Π. προκειμένου να σταθεί αρωγός στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις μέλη του, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων από τα μνημονιακά χρόνια, αλλά και των προβλημάτων που προκλήθηκαν εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και στη συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία, που προκάλεσε ενεργειακή κρίση και άνοδο του πληθωρισμού.

Ως προς τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων στην αγορά και στην κοινωνία, ο κ. Βουτσινάς, ανέφερε ότι είναι αναγκαία και προς τη σωστή κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι λιανικές τιμές των καυσίμων στη χώρα μας να είναι χαμηλότερες σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει και επηρεάζει αρνητικά τόσο το κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις, όσο και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *