Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Αγίας Βαρβάρας Ζαννείου Ιδρύματος Πειραιά

IMG_4380 Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, εόρταζε ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας Πειραιά, του Ζαννείου Ιδρύματος, Φίλωνος 3. Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, παραμονή της γιορτής το απόγευμα στις 5, τελέστηκε εσπερινός και αρτοκλασία. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το πρωΐ, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος εσπερινός, περιφορά της ιεράς εικόνας και παράκληση.

Προσήλθαμε και μεις την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ανήμερα της γιορτής, για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες του Εσπερινού και της περιφοράς της ιεράς εικόναIMG_4402ς, τις οποίες τέλεσε ο π. Εμμανουήλ, εφημέριος το Ναού.

Πολλοί πιστοί προσήλθαν και γέμισαν τον χώρο του ναού, έσω και έξω, με ευλάβεια για την Αγία Βαρβάρα, που είναι πάντα κοντά μας.

Μετά το τέλος των ιερών ακολουθιών προσήλθε και ο π. Ιωάννης Παναγιώτου, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Κων/νου Πειραιά και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Η Μπάντα του δήμου Πειραιά με τον αρχιμουσικό και μαέστρο Παναγιώτη Λυκούδη, συνόδεψε μελωδικά την ιερά πομπή κατά την περιφορά.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και τις κυρίες και τους κυρίους, Χαρούλα Κοντοθανάση, Σωτήρη και Γιάννη Γκούβελο, Μανώλη και Αντώνη Λαουτάρη, καθώς και πολλούς κυρίους, που κάποτε υπήρξαν τρόφιμοι του Ιδρύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *