Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Παλαιού Φαλήρου..Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας

ΦΑΛΗΡΟ1Το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στην περιοχή του Φλοίσβου, με την επωνυμία: «ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Οι Έλληνες και η θάλασσα», ένα εμβληματικό έργο για την πόλη μας, απόλυτα εναρμονισμένο με την ανάδειξη του Παλαιού Φάληρου σε Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας, παίρνει σάρκα και οστά με τη μορφή σχεδίου νόμου.

Με αυτό τον τρόπο υλοποιείται μία πάγια επιδίωξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον τέως Δήμαρχο και νυν Βουλευτή, Διονύση Χατζηδάκη, η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον στρατηγικό σχεδιασμό και της νυν Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, που δεν έπαψε ποτέ να οραματίζεται αυτή τη στιγμή: Το καλωσόρισμα του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στο «σπίτι του», στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου.

Ο κ. Φωστηρόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην ακρόαση φορέων και εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, κατά τη διαδικασία επεξεργασίας του Σχεδίου Νόμου: Δημιουργία Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης – Κύρωση σύμβασης δωρεάς μεταξύ της εταιρείας ”Κύκλωψ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία” και του Ελληνικού Δημοσίου, είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί της σημασίας και της αξίας του έργου.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου: «Σε αυτή την αίθουσα και σε λίγες ημέρες σε εκείνη της Ολομέλειας, γράφεται ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης μας. Με την ολοκλήρωση του Πάρκου και την τοποθέτηση της Τριήρους ‘ΟΛΥΜΠΙΑΣ’, του Υποβρυχίου ‘ΠΡΩΤΕΥΣ’ και του εμπορικού ‘HELLAS LIBERTY’, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα υψηλής ιστορικής σημασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *