Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Αγίας Βαρβάρας..«Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»

Δήμος Αγίας βαρβάραςΑιτήσεις για την ένταξη ωφελουμένων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων δέχεται ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας.

Η δομή απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα με δυσκολίες αυτοεξυπηρέτησης που έχουν κινητικά προβλήματα, πάσχουν από άνοια ή άλλα χρόνια προβλήματα υγείας. Σκοπός του ΚΗΦΗ είναι η προστασία και φροντίδα των ηλικιωμένων και παράλληλα η παροχή βοήθειας στους φροντιστές που για κοινωνικούς, οικονομικούς λόγους ή λόγω συνθηκών απασχόλησης έχουν αδυναμία να φροντίσουν τα ηλικιωμένα άτομα.

Στο ΚΗΦΗ υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν έως και 15 ωφελούμενοι

Οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν είναι: Μεταφορά από και προς το σπίτι του ωφελούμενου, Σίτιση (πρωινό), Νοσηλευτική φροντίδα, Φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, Ατομική Υγιεινή, Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, Προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων

Η δομή λειτουργεί σε καθημερινή βάση,  Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 7:30  έως και τις 15: 30.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και τις 28/4/2023. Στην περίπτωση μη κάλυψης των θέσεων δίνεται η δυνατότητα  ένταξης των ωφελουμένων και μετά την καθορισμένη περίοδο των αιτήσεων. Η επιλογή των ωφελουμένων γίνεται μετά από την αξιολόγηση των αιτημάτων βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Επιπρόσθετα λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές εκθέσεις που συντάσσονται για κάθε ωφελούμενο από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας.

Πληροφορίες: ΚΗΦΗ Δήμου Αγίας Βαρβάρας: Σιπύλου αρ. 16, 2105690486, εσωτ. 6.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *