Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΒΕΠ..Εμπορικές Σχέσεις Ελλάδας – Ινδονησίας .Ανοικτοί Ορίζοντες Ανάπτυξης

Μια πρώτη σκιαγράφηση των πεδίων για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων έγινε σήμερα στον Πειραιά  κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα, κ. Bebek Abdul Kurnia Nugraha Djundjunan, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, εστίασε στις εμπορικές και επενδυτικές ροές σημειώνοντας τον ρόλο του Πειραιά ως κόμβου για τη διασπορά στις αγορές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βαλκανικής προϊόντων που προέρχονται από την Ασία, αλλά και αντίστροφα, για να τονίσει την σημασία ενίσχυσης της διμερούς εμπορικής, επιχειρηματικής κι επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρων. Μάλιστα, επεσήμανε ότι το Ε.Β.Ε.Π. διατηρεί στις πρώτες θέσεις της ατζέντας του την ενδυνάμωση των διεθνών εμπορικών σχέσεων των επιχειρήσεων του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου, καθώς υποστηρίζει την εξωστρέφεια ως στοιχείο βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, αλλά και της παρουσίας τους στον διεθνή εμπορικό και οικονομικό στίβο.

Κατά την συζήτηση, που εστίασε στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο μεταξύ των δύο χώρων, διαπιστώθηκε η συναντίληψη ότι οι σχέσεις στον οικονομικό τομέα έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μάλιστα, το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπογραφεί μία επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Επιμελητήριο, το οποίο κλήθηκε να συμμετάσχει ενεργά στο επικείμενο Ινδονησιακό-Ελληνικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

Ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα κάλεσε, μέσω του Επιμελητηρίου, την επιχειρηματική κοινότητα να αναπτύξει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, σημειώνοντας τις ευκαιρίες που διανοίγονται στις ελληνικές εταιρίες, οι οποίες θα θελήσουν να επενδύσουν σε τομείς της Ινδονησιακής οικονομίας, ενώ αναγνώρισε τον ρόλο του Πειραιά ως κόμβου με ιδιαίτερη σημασία για το διεθνές εμπόριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *