Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ…Ας το χωνέψουν κάποιοι πως και τα μέλη της Εκκλησίας εκλέγουν και εκλέγονται

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ

Emailjlazarakosdim@yahoo.gr

Είναι πολύ φυσικό τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού να ενδιαφέρονται για την πολιτική ζωή και να φροντίζουν για την αντιμετώπιση και επίλυση των εθνικών, κοινωνικών και άλλων προβλημάτων. Οι λαϊκοί έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, ενώ οι κληρικοί μόνο του εκλέγειν.

Η Εκκλησία μας δεν υιοθετεί την αδιαφορία για την πολιτική, όπως δεν ψηφοθηρεί και για κανένα κόμμα, ή υποψήφιο της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς. Για πολλούς η πολιτική αδιαφορία αποτελεί κάποια μορφή πολιτικής τοποθετήσεως.

Η Αγία μας Εκκλησία όχι μόνο δεν αδιαφορεί, αλλά προσεύχεται περί της ασκήσεως της πολιτικής εξουσίας από τους άξιους. Με τον τρόπο αυτό ζητάει από τον Αγιοτριαδικό Θεό να μην επιτρέψει, φωτίζοντας τους εκλογείς, να εκλεχθούν οι φαύλοι στα διάφορα δημόσια αξιώματα, ώστε να εκλέγονται δίκαιοι που θα υπηρετούν δίκαια το λαό του Θεού.

Η Εκκλησία οφείλει να έχει δημόσιο επικριτικό πολιτικό λόγο όταν οι φαύλοι δεν είναι μόνο μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και ευρύτερα δόλια κυκλώματα ή όργανα σκοτεινών δυνάμεων, που συνήθως υπερβαίνουν τα όρια των εθνικών κρατών και ενεργούν ανεξέλεγκτα και προβοκατόρικα σε βάρος εθνών και λαών. Σε καμία όμως περίπτωση η Εκκλησία μας δεν παρήγαγε και δεν παράγει διχόνοια, μίσος και διχασμό. Αφού δογματικά απέχει από τη θέληση να σφετεριστεί ή να αρπάξει την πολιτική Εξουσία, όπως συμβαίνει σε κάποια Ισλαμικά Κράτη, ή όπως έχει συμβεί στο ιστορικό παρελθόν με τον αιρετικό Ρωμαιοκαθολικισμό.

Όσοι ισχυρίζονται πως το Βυζάντιο αποτέλεσε ένα θεοκρατικό, φονταμελιστικό Κράτος, μάλλον είναι ανιστόρητοι αφού το Βυζάντιο ήταν μια αχανής πολυπολιτισμική Αυτοκρατορία με θρησκευτικές ελευθερίες.

Βέβαια στην εποχή μας διαπιστώνουμε ότι πολλοί φαύλοι κατέχουν δημόσια αξιώματα. Δηλαδή ο Θεός και Κύριος των Δυνάμεων δεν ακούει τις προσευχές μας;

Ω μη γένοιτο, και βέβαια εισακούγονται οι προσευχές μας και ο Κύριος των Κυρίων και Βασιλέας των βασιλιάδων θα μιλήσει και θα πράξει τα δίκαια και σωστά την ώρα που Αυτός θα κρίνει σύμφωνα με το σωτήριο για τους ανθρώπους Σχέδιό Του.

Χιλιάδες χρόνια πριν προφητεύεται η σημερινή εποχή μας από τον Άγιο του Θεού Προφητάνακτα Δαυίδ στον Ψαλμό 2!

«ΙΝΑΤΙ ἐφρύαξαν ἔθνη, καὶ λαοὶ ἐμελέτησαν κενά; 2 παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ κατὰ τοῦ χριστοῦ αὐτοῦ. (διάψαλμα). 3 Διαῤῥήξωμεν τοὺς δεσμοὺς αὐτῶν καὶ ἀποῤῥίψωμεν ἀφ᾿ ἡμῶν τὸν ζυγὸν αὐτῶν. 4 ὁ κατοικῶν ἐν οὐρανοῖς ἐκγελάσεται αὐτούς, καὶ ὁ Κύριος ἐκμυκτηριεῖ αὐτούς. 5 τότε λαλήσει πρὸς αὐτοὺς ἐν ὀργῇ αὐτοῦ καὶ ἐν τῷ θυμῷ αὐτοῦ ταράξει αὐτούς… Ερμηνεία: Ψαλ. 2,1

Διατί σαν άγρια αχαλίνωτα άλογα ανεστατώθησαν και αφηνίασαν τα ειδωλολατρικά έθνη και διατί αυτοί οι λαοί εμελέτησαν και κατέστρωσαν σχέδια μωρά, αμαρτωλά και απραγματοποίητα;

Ψαλ. 2,2 Παρεστάθησαν απειλητικοί οι βασιλείς της γης και οι άρχοντες συνεκεντρώθησαν από συμφώνου στον ίδιον τόπον εναντίον του Κυρίου και Θεού και εναντίον εκείνου, τον οποίον αυτός έχρισε προφήτην, αρχιερέα και βασιλέα.

Ψαλ. 2,3 Είπαν τα αμαρτωλά αυτά έθνη και οι παράνομοι βασιλείς μεταξύ των·“ας συντρίψωμεν τους δεσμούς, που μας κρατούν υποτεταγμένους στον Κυριον και στον χριστόν αυτού και ας αποτινάξωμεν μακράν από ημάς το ζυγόν των”.

Ψαλ. 2,4 Αλλά αυτός, που κατοικεί στους ουρανούς, ο παντοδύναμος και δίκαιος Θεός θα τους περιπαίξη και θα τους χλευάση, θα τους κάμη καταγέλαστους ενώπιον όλων.

Ψαλ. 2,5 Εις δε τον κατάλληλον χρόνον θα ομιλήση προς αυτούς με την οργήν του και θα τους ταράξει».

Έχει τεράστια διαφορά το να ασκούν οι κληρικοί και οι λαϊκοί πιστοί και μέλη του Σώματος της Αγίας Εκκλησίας μας τα εκλογικά τους δικαιώματα, από το να καλεί η Εκκλησία το πλήρωμά Της να ψηφίσει το ένα ή το άλλο κόμμα Το τελευταίο αποτελεί αντίχριστη θέση, δηλαδή θέση που αντίκειται στο Ευαγγέλιο και κατά συνέπεια στους Αποστόλους, στους Άγιους Πατέρες και στην Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας.

Να σταματήσουν λοιπόν δημοσιογράφοι, διανοούμενοι και άλλοι να αυτοεξευτελίζονται απομακρυνόμενοι με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ από την επιστημονική πραγματικότητα γράφοντας και λέγοντας τα μύρια όσα ανόητα σε βάρος της Εκκλησίας μας. Ακόμη και αν κάποιοι πιστοί, λαϊκοί ή κληρικοί, εμπλακούν με την πολιτική – κομματική και πράξουν αντίθεα πράγματα, ή ακόμη και κάποιος Μητροπολίτης (βεβαίως πολύ κακώς), αυτοί ναι ανήκουν στην Εκκλησία, αλλά δεν είναι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *