Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμήθηκε ο Εκπαιδευτικός, Ιστορικός, Συγγραφέας Αντώνιος Αντωνάκος

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Ό,τι ονομάζουμε σήμερα Πολιτισμό, οι Αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν Παιδεία και ο Αριστοτέλης έλεγε: “ότι πρέπει να τιμώνται περισσότερο και από τους γονείς ακόμη, οι παιδαγωγοί που δίνουν καλή εκπαίδευση στα παιδιά και την ικανότητα να ζουν καλά”.

Και η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Επίτιμο Μέλος της, κ. Νανά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Τίμησε στο πρόσωπο του σημαντικού Πειραιώτη και τόσο αγαπητού σε όλους μας Κλασικό Φιλόλογο – Ιστορικό – Συγγραφέα κ. Αντώνιο Αντωνάκο, και όχι μόνο, τους παιδαγωγούς που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Αυτούς που έγιναν η γέφυρα για να περάσουν οι μαθητές τους αντίπερα, (όπως είπε ο Ν. Καζαντζάκης) ενθαρρύνοντάς τους να φτιάξουν τις δικές τους γέφυρες γνώσης και να προχωρήσουν στην ζωή τους.

Ήταν μια εκδήλωση που ξέφευγε από τα συνηθισμένα αφού οι ομιλίες του κ. Αντωνάκου και του κ. Πετρούνια, Εκπαιδευτικού και Ψυχολόγου, καθήλωσαν το ακροατήριο με το μεστό και ουσιαστικό περιεχόμενό τους. Περιεχόμενο που είχε να κάνει με την θλιβερή κατάσταση της εκπαίδευσης σήμερα στα σχολεία από τον κ. Αντωνάκο, και τις αιτίες που οδηγούν τα παιδιά μακριά από την επικοινωνία με την οικογένειά τους και την κοινωνία από τον Δημήτρη Πετρούνια.

Την εκδήλωση συντόνισε η Ειδική Γραμματέας της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά κ. Ευαγγελία Λιάπη Φιλόλογος – Ποιήτρια και έπαιξε πιάνο ο πολύ ξεχωριστός μουσικός Δημήτρης Λαουτάρης.

Στο τέλος, της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αγαπημένοι εκπαιδευτικοι, κ. Ζυγοπουλος Απόστολος και Γογαλης Νικόλαος για την τεράστια προσφορά τους στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Στην εκδήλωση είχαμε παραβρέθηκαν πάρα πολλοί Πειραιώτες, σε μια αίθουσα που φάνηκε μικρή να τους χωρέσει όλους.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και: την Αννα Δασκαλακη Πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, την Ελίνα Βερικάκη υποψήφια Βουλευτή, την εικαστικό και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων πολλών συλλόγων Μαίρη Κυδωνάκη, την Αντιδήμαρχο Αλέκα Τουμαζάτου, το Νικόλα Σοφιανό Πρόεδρο του Π.Κ.Π. “Ο Φίλων”, την τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και την Γενική Γραμματέα του Ζήνωνα Φραγκίσκο Ξενίτη, Νώντα Καπετανάκη, Μπουλιέρη Αγγελική, τον Ιστορικό και συγγραφέα Γιώργο Λεκάκη, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Φωνής Ελένη Κανατσέλη, τις κυρίες και τους κυρίους: Χρυσούλα Ναούμ – Μελά, Μαρία Παναγιωτίδου, Λάμπρο Γιούρντα π. Αντιπρόεδρο της Ετ. Γρ. & Τ.Π., Θανάση Κοπάδη μαθηματικό – Συγγραφέα, Χρήστο Τσιρίδη Μαθηματικό-Συγραφέα, Δήμητρα Διολέτη Λογοτέχνιδα, Καπτ. Αντώνη Μικέλη Ποιητή, Νινέτα Παπαοικονόμου – Θεοχάρη Ζωγράφο, Κώστα Ευσταθίου Καλλιτέχνη συρματουργικής, Διονύση Βαλλιανάτο Ιατρό – Λογοτέχνη, Χρήστο Μαλτέζο Χημικό – Συγγραφέα κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *