Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑ

Προσκύνημα στο Άγιο Όρος

Σταθεροί όπως πάντα, στο ετήσιο προσκύνημά μας στο Άγιο Όρος, ξεκινήσαμε το πρωΐ του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023, για να ολοκληρώσουμε και φέτος την μικρή μας αυτή ευλαβική προσπάθεια προσέγγισης των ιερών στιγμών που μας προσφέρει απλόχερα η Αθωνική Πολιτεία ή περιβόλι της Παναγιάς.

Αρκετά μεγάλη και φέτος η παρέα μας, φίλοι όλοι από παλιά με μεγάλη κοινή προσπάθεια για διατήρηση του προσκυνήματός μας.

Βαδίσαμε οδικά με δύο αυτοκίνητα Ι.Χ. μέχρι την Σουρωτή όπου επισκεφτήκαμε και προσκυνήσαμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου, ενός αγίου που ευτυχήσαμε να γνωρίσουμε και εν ζωή.

Συνεχίσαμε για την ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, κοντά στην Σουρωτή και αργά το απόγευμα καταλήξαμε στην Ουρανούπολη.

Κυριακή πρωΐ, μετά την παραλαβή των διαμονητηρίων μπήκαμε στο καραβάκι της γραμμής που ενώνει την Ουρανούπολη με το λιμάνι του Αγίου Όρους, την Δάφνη και με ενδιάμεσες στάσεις για εξυπηρέτηση των καθ’ οδόν Ιερών Μονών, αφιχθήκαμε στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου, τη Μονή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου και των Αγίων Ταξιαρχών, που προκυνήσαμε, διανυκτερεύσαμε και ακολουθήσαμε όλες τις ιερές ακολουθίες.

Δευτέρα πρωΐ ξεκινήσαμε για την Ιερά Μονή Παντοκράτορος μέσω Δάφνης και Καρυών, της πρωτεύουσας του Αγίου Όρους. Όπου επίσης μετείχαμε τον ιερών ακολουθιών και διανυκτερεύσαμε.

Τρίτη πρωΐ, τελευταία μέρα του προσκυνήματος, πήγαμε στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου του Στρειδά. Προσκυνήσαμε, παρακολουθήσαμε τις ιερές ακολουθίες, διανυκτερεύσαμε.

Τετάρτη πρωΐ αναχωρήσαμε, με ψυχή γεμάτη ευλάβεια, πίστη και ευλογία, για Πειραιά, πιστεύοντας και παρακαλώντας την Παναγία να μας αξιώσει και του χρόνου να προσέλθουμε ευλαβείς προσκυνητές στο περιβόλι Της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *