Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πειραιά..Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023, το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 35ης Έκθεσης Βιβλίου Πειραιά στο Πασαλιμάνι. Οι καλεσμένοι περπάτησαν κατά μήκος της Έκθεσης, μίλησαν με τους εκθέτες και τον κόσμο  και αμέσως μετά συναντήθηκαν στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Ακολούθησε μια σύντομη ομιλία για τη σημασία της Έκθεσης του βιβλίου καθώς και χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του ΣΒΕΠ, Κωνσταντίνο Γαργαρόπουλο, τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Θεόδωρο Καπράλο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής Σταυρούλα Αντωνάκου, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μπελαβίλας, Υποψήφιοι Βουλευτές, Παύλος Πολιτάκης, Πρόεδρος ΟΕΑΣΟΝΝΑ, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΗ.ΡΑ.Π., Υποψήφιος Βουλευτής, Αντιδήμαρχοι: Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Ρέππας, Κυριακή Μπουρδάκου, Αλέκα Τουμαζάτου.

Ο Κωνστανίνος Γαργαρόπουλος, Πρόεδρος του ΣΒΕΠ, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και συνέχισε λέγοντας: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εργαστήκαμε με μεράκι και επαγγελματική ευσυνειδησία για να σας παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρόσφατη ελληνική και όχι μόνο βιβλιοπαραγωγή. Στόχος μας παραμένει η έγκυρη πληροφόρηση των αναγνωστών και η δημιουργία νέων φίλων του βιβλίου»

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε στον χαιρετισμό του την σπουδαιότητα του θεσμού της ετήσιας Έκθεσης Βιβλίου αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Δίνουμε μια μάχη να ξεφύγουν τα παιδιά από τα tablet, την τηλεόραση, τις οθόνες. Ίσως και να τη χάσουμε αλλά αν έστω και λίγο το καταφέρουμε, θα είναι πολύ σημαντικό. Η Έκθεση του ΣΒΕΠ είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις, είναι μια σημαντική έκθεση με υποδειγματική οργάνωση, μια ωραία βόλτα όχι μόνο για τους Πειραιώτες αλλά για όλους.

O Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης ευχαρίστησε στον λόγο του τον κύριο Γαργαρόπουλο για τη διατήρησης της παράδοσης της Έκθεσης Βιβλίου και έκλεισε λέγοντας πως «Το Πασαλιμάνι ομορφαίνει, γίνεται καλύτερο και η έκθεση είναι ένα κίνητρο για τους πολίτες να περπατήσουν τον Πειραιά». Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Θεόδωρος Καπράλος έκλεισε τον χαιρετισμό του αναφέροντας: «Μια εκδήλωση θεσμός που μας φέρνει πιο κοντά στα παιδικά μας χρόνια και τις πρώτες μας εικόνες ως παιδιά. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη πολιτισμού και αυτό φαίνεται και με την φετινή έκθεση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *