Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πειραιά…Πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct

Στο μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct αφιερωμένο στην προστασία της θάλασσας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά, με δύο από τις τρεις συνολικά τοιχογραφίες που θα υλοποιηθούν να κοσμούν το μεγάλο λιμάνι. Μία στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, μία στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ακτή Ξαβερίου, ενώ η τρίτη θα υλοποιηθεί στο νησί της Σαντορίνης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την τοιχογραφία στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά με τη συμμετοχή του καλλιτέχνη Life In Colour την περίοδο 19-25 Ιουνίου 2023.

Για αυτήν την τοιχογραφία ο Life In Colour επέλεξε ως κεντρικό στοιχείο για την «Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών» το δελφίνι, ένα ζώο ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια που συμβολίζει την ελευθερία, την ισορροπία και την αρμονία. Ταυτόχρονα, έχει μια παιχνιδιάρικη προσωπικότητα που μας θυμίζει ότι πρέπει να βλέπουμε τη ζωή με χαρούμενη αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε:

«Για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε την UrbanAct για την πολύτιμη συμβολή της στις δράσεις εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά. Μέσω των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την κινητοποίηση των δημοτών».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών είναι η ημέρα κατά την οποία άνθρωποι από όλο τον κόσμο ενώνονται για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τον κοινό μας ωκεανό: τον γαλάζιο πλανήτη που μας συνδέει όλους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Urban Act, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Πειραιά, τη φιλοξενία του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και την αποκλειστική χορηγία της Virgin Voyages.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *