Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Χωρίς κατηγορία

Εορτή Αγίου Βλασίου του εν Σκλαβένοις .Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιά

Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του εν Σκλαβαίνοις και των συν αυτώ Μαρτηρησάντων συναθλητών του.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, στις 18:30 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και στις 19:30 ψάλθηκε η Παράκληση του Αγίου.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωί τελέστηκε ιερά Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού με ευχή υπέρ υγείας στον Άγιο Ιερομάρτυρα Βλάσιο και τους συν αυτώ μαρτηρησάντων συναθλητών του. Στις 18:00 εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός.

Προσήλθαμε και μεις την παραμονή της γιορτής το απόγευμα για να λάβουμε μέρος στις Ιερές ακολουθίες, να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα των μαρτυρησάντων Αγίων και να παρακαλέσουμε τους αγίους να μας έχουν υπό την προστασία τους για υγεία και προκοπή.

Στην τέλεση των ιερών ακολουθιών και ο π. Δημήτρις Μπάτσης, προϊστάμενος Ναού, από τους νέους ιερείς του Πειραιά, με δυνατή πίστη και έργο μεγάλο, τον οποίο και ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρει με αγάπη στην ενορία και την πόλη του Πειραιά.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε και τις κυρίες, Ακριβή Κάραλη – Παπαδοπούλου, Κατερίνα Καραπιπέρη, Κοκκώνα Σακαροπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *