Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Χωρίς κατηγορία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ…Κοπή παραδοσιακής βασιλόπιτας

Η «Ελληνική Ένωση Ναυτιλιακών Δικηγόρων» μαζί με την «Ελληνική Ένωση Ναυτικού Δικαίου» οργάνωσαν την παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας για το 2024. Η εκδήλωση έγινε στις 30.1.2024 στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά με την παρουσία εκπροσώπων του Εφετείου και Πρωτοδικείου Πειραιώς, εκπροσώπων βουλευτών, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ηλία Κλάππα, εκπροσώπων ναυτιλιακών φορέων και μεγάλου αριθμού μελών των δύο Ενώσεων.

Ο προεδρος κ. Ιωάννης Τιμαγένης κατά την ομιλία του τόνισε:

«Η αποψινή εκδήλωση για την παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας 2024 έχει οργανωθεί όπως κάθε χρόνο από την «Ελληνική Ένωση Ναυτιλιακών Δικηγόρων» και από την «Ελληνική Ένωση Ναυτικού Δικαίου». Δεν θα σας κουράσω αλλά για όσους δεν το γνωρίζουν θα πω δύο λόγια για τις δύο Ενώσεις.

Η Ελληνική Ένωση Ναυτικού Δικαίου ιδρύθηκε ως «Ελληνική Ναυτική Ένωση» το 1911 και επανιδρύθηκε ως Σωματείο το 1951.

Σύμφωνα με το καταστατικό της σκοπός της είναι η εκπροσώπηση της Ελλάδος στην Διεθνή Επιτροπή Ναυτικού Δικαίου (COMITEMARITIMEINTERNATIONAL – C.M.I.) και η συμβολή στην επίτευξη των σκοπών της C.M.I.. Παράλληλα σκοπός της είναι η διάδοση της σπουδής του ναυτικού δικαίου και η μελέτη και βελτίωση της ναυτικής νομοθεσίας, δηλαδή είναι και η επιστημονική ένωση για το ναυτικό δίκαιο.

Η Ελληνική Ένωση Ναυτιλιακών Δικηγόρων είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την προβολή των δυνατοτήτων των ναυτιλιακών δικηγόρων του Πειραιά και γενικότερα του Πειραιά ως δικαιοδοτικού κέντρου για τη ναυτιλία αλλά και ως κέντρου για την παροχή γενικότερα υπηρεσιών στη ναυτιλία όπως και η συμβολή του στο να αναπτυχθεί ο Πειραιάς ως κέντρο ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Η Ένωση ιδρύθηκε το 1995 με τη μορφή αστικής εταιρείας και μετετράπη σε Σωματείο τον Απρίλιο του 2009.Μέλη της Ενώσεως είναι δικηγορικά γραφεία και δικηγορικές εταιρίες με εξειδίκευση στη ναυτιλιακή δικηγορία. Η Ένωση δεν παρέχει νομικές υπηρεσίες. Οι νομικές υπηρεσίες προσφέρονται από τα μέλη της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *