Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ..ΣΤΗΝ 1η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κρουαζιέρας, ξεκίνησε στη Γένοβα της Ιταλίας στις 11 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου 2024, με την παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων-μελών του Ε.Β.Ε.Π. και φορέων του Πειραιά. Όπως έγινε γνωστό, το σύνολο των διαθέσιμων εκθεσιακών χώρων για την πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση «Clia Innovation Expo» αφιερωμένη στην κρουαζιέρα έχουν καλυφθεί.

Για τις επιχειρήσεις του κλάδου, είναι μια μοναδική ευκαιρία να αλληλεπιδρούν απευθείας με τα γραφεία αγορών, τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους διευθυντές των ναυτιλιακών εταιρειών. Η έκθεση πραγματοποιείται στο «Jean Nouvel Pavilion» της Γένοβακαι η επιλογή για τη διοργάνωση, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιταλία είναι ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη και η χώρα όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος οικονομικός αντίκτυπος του κλάδου, με 15 δις ευρώ από τα 60 δις ευρώ συνολικά που παράγονται στην Ευρώπη, καθώς και στην απασχόληση με 125.000 από τις 500.000 θέσεις εργασίας που έχουν συνολικά δημιουργηθεί. Ωστόσο, για να διατηρηθεί αυτός ο ηγετικός ρόλος στην Ευρώπη, απαιτείται συνεργασία των εταιρειών του κλάδου με τις κυβερνήσεις, τα λιμάνια, τους τερματικούς σταθμούς, τους προορισμούς και την ΕΕ.

Σύμφωνα με την ΕΛΙΜΕ, η περυσινή χρονιά αποτέλεσε μια εκπληκτική σεζόν για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, ξεπερνώντας κάθε ιστορικό προηγούμενο στις συνολικές αφίξεις επιβατών. Ειδικότερα, σε 49 ελληνικά λιμάνια, οι συνολικές αφίξεις κρουαζιεροπλοίων ανήλθαν σε 5.230 και ο αριθμός επιβατών σε 7 εκατ. δηλαδή, 450 περισσότερες αφίξεις πλοίων με επιπλέον 2,4 εκατ. επιβάτες.

Πρωτοπόρος, σε σχέση με τον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας, αναδείχθηκε, για μια ακόμη χρονιά, ο Πειραιάς, με 1,5 εκατ. επιβάτες και ακολουθούν, η Σαντορίνη με 1,3 εκατ., η Μύκονος με 1,2 εκατ. και, στη συνέχεια, η Κέρκυρα, η Ρόδος, το Κατάκολο και το Ηράκλειο. Αναφορικά με τις προσεγγίσεις πλοίων, η Σαντορίνη παίρνει την πρώτη θέση με 800 προσεγγίσεις, ακολουθεί ο Πειραιάς με 760, η Μύκονος με 749 και στη συνέχεια η Ρόδος, η Κέρκυρα, το Ηράκλειο και η Πάτμος. Τα περισσότερα λιμάνια παρουσίασαν σημαντικές ετήσιες ποσοστιαίες αυξήσεις επιβατών, με πρωτοπόρο στην κατάταξη τον Πειραιά με 70,4%, τη Σαντορίνη με 57,2%, το Κατάκολο με 55,6%.

Ο προέδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Η Πειραϊκή επιχειρηματικότητα, παρατηρώντας το ρεκόρ όλων των εποχών της κρουαζιέρας, προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της και ακολουθεί την ανάπτυξή της με σκοπό να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, εφοδιασμού, δεξαμενισμών και επισκευών στα ελληνικά ναυπηγεία Ο στόχος της δυναμικής παρουσίας των επιχειρήσεων του Ε.Β.Ε.Π., του Δήμου Πειραιά, του Enterprise Greece, της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων, του cluster «Μaritime Hellas», του Ο.Λ.Π, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και, βεβαίως, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, είναι η Ελλάδα να φιλοξενήσει την επόμενη έκθεση της Clia στην πόλη – λιμάνι του Πειραιά»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *