Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις από 5 Απριλίου 2024

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, 18.00 – 20.00

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο με θέμα “ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ” που θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Β.Ε.Π. «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ», Καραΐσκου 111, Πειραιάς, 3ος όροφος, καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, το αναβαθμισμένο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων και χαρακτηρίζει αυτόματα κάθε ώρα εργασίας ως κανονικό ωράριο – υπερεργασία, υπερωρία ή διευθέτηση, όπως επίσης τα διαλείμματα, τα ρεπό, τις άδειες.

Θεματολογία

–Αναλυτική Παρουσίαση του νέου πλαισίου εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και του ΕΡΓΑΝΗ II για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου

–Απολογιστική Δήλωση αλλαγών ωραρίου, οργάνωση χρόνου εργασίας και υπερωριών

–Οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των ΜμΕ

–Προθεσμίες και πρόστιμα

Εισηγητής: Δημητρόπουλος Κ. Δημήτρης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Επιστημονικός Συνεργάτης Ομίλου EpsilonNet

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και μέσω τηλεδιάσκεψης πατώντας το σύνδεσμο : https://us06web.zoom.us/j/81740050951?pwd=W3JWNEmqeSGaPxUdhBuOrVBL6at43L.1

Meeting ID: 817 4005 0951

Passcode: 294937

Η συμμετοχή είναι δωρεάν!

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Άνοιξε ξανά τις πύλες της στο κοινό

η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Εμπλουτισμένη με πολλά νέα βιβλία και αναβαθμισμένη ενεργειακά άνοιξε ξανά τις πύλες της στο κοινό την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και Κολοκοτρώνη).

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη  λειτουργεί πλέον με νέο ηλεκτρονικό κατάλογο, νέα τμήματα και υπηρεσίες και ανταποκρίνεται τόσο στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής όσο και στον ρόλο της ως πολιτιστικός οργανισμός, ο οποίος στοχεύει στην πνευματική  άνοδο της κοινωνίας της πόλης μας.

Επίσης, με τις παρεμβάσεις και εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, έχει εναρμονιστεί απόλυτα με τις σύγχρονες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων, η εγκατάσταση μονάδων παραγωγής θέρμανσης και ψύξης υψηλής απόδοσης, η αναβάθμιση των συστημάτων φυσικού – τεχνητού φωτισμού και η εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης.

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, εξυπηρετεί το κοινό Δευτέρα, Τρίτη Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 14:30 και την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 19:00

Εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία

του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Πειραιά στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο  

Εθελοντική αιμοδοσία στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, που εορτάζεται  στις 7 Απριλίου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου, από τις 08:00 έως τις 12:00.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην αιμοδοσία είναι η συμπλήρωση της φόρμας: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWIFzd4UWL6DqV07XXBjr_RB8UqtbP1XeHAi9SMjcQGBJs8w/viewform

Σχετικά με την αιμοδοσία ως πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης:

  • Σε μόλις 30’ και με ένα σακουλάκι αίμα, μπορούμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε 3 ανθρώπους!
  • Μπορούμε να αιμοδοτήσουμε με κάποιον δικό μας άνθρωπο (γονέα, φίλο, εργοδότη κ.λ.π.) την ίδια στιγμή.
  • Εφόσον είναι κάποιος ενταγμένος στον Σύλλογο Αιμοδοτών, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον το αίμα που έχει δώσει σε μια έκτακτη ανάγκη για κάποιο οικείο πρόσωπό του.

Δράση ανακύκλωσης, την Παρασκευή 5 Απριλίου,

στην πλατεία Κανάρη και στο Πασαλιμάνι

Ο Δήμος Πειραιά και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκ-λωσης (Ε.Ε.Α.Α.), συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».

Με σύνθημα: «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!», διοργανώνουν δράση ανακύκλωσης, την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 13:00, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι.

Στο σημείο συνάντησης, οι πολίτες, αλλά και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δήμου Πειραιά, θα ενημερωθούν για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».

Παράλληλα, θα ενημερωθούν και οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες.

Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό και αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, να μπουν στην κλήρωση για δύο ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η δράση διοργανώνεται με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ και με τη συμβολή της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά.

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων

“Χαρτογραφώντας τον Πειραιά”

παρουσιάζει το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο LIBRO CORO

με το εμβληματικό Requiem in C minor του Luigi Cherubini

για μικτή χορωδία και basso continuo σε δυο εμβληματικές εκκλησίες του Πειραιά.

«et lux perpetua»

 Το Πειραϊκό φωνητικό Σύνολο LIBRO CORO διατυπώνει μια πολιτισμική “σημείωση- δράση” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε δύο λατρευτικούς χώρους εξαιρετικής ιστορικής αξίας για την ανάπτυξη και την ανθρωπογεωγραφία της πόλης του Πειραιά:

στον “Άγιο Παύλο” της καθολικής κοινότητας με τα 183 χρόνια ιστορίας στην αστική-εμπορική ζωή του λιμανιού

και στον “Άγιο Φανούριο” στη Δραπετσώνα, λατρευτικό καταφύγιο των Μικρασιατών προσφύγων του 1922.

Κυριακή 14 Απριλίου 2024 19.30 | Ιερός Καθολικός Ναός Αγίου Παύλου Πειραιά

Κυριακή 21 Απριλίου 2024 19.30 | Ιερός Ναός Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας

Διδασκαλία, Καλλιτεχνική επιμέλεια, Διεύθυνση : Ανθή Γουρουντή

Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για την επιβεβαίωση της παρουσίας σας παρακαλώ επικοινωνείτε στο : 2104143359 ή στείλτε το ονοματεπώνυμό σας με την ένδειξη ‘’et lux perpetua’’ και την ημερομηνία της εκδήλωσης, στο press@dithepi.gr

Εκδήλωση κατά της Έμφυλης Βίας

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Έχοντας διατελέσει στο παρελθόν επί 11 χρόνια (αφιλοκερδώς) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Πειραιά και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και βιασμού, γυναικών και παιδιών φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν σε μεγάλη έξαρση, προχώρησα στη συγγραφή δύο μυθιστορημάτων: “Μυστικά στην άνυδρη γη” και “Ο Δικηγόρος” με θέμα τους την έμφυλη βία και την σεξουαλική παρενόχληση.

Με αφορμή το τελευταίο μου μυθιστόρημα “Ο Δικηγόρος”, το οποίο πέραν της μυθοπλασίας βασίζεται και σε αληθινά γεγονότα, διοργανώνω με τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση του Εκδοτικού Οίκου ΙΑΝΟΣ και της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών “ΜΑΝΗ” Εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11 π.μ. στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Επιμελητηρίου με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων και την πίεση των αρμοδίων φορέων σχετικά με την καλύτερη πρόληψη και στήριξη των θυμάτων αλλά και την αυστηρότερη τιμωρία των δραστών. Φλώρα Τζελέπη

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Εθελοντική αιμοδοσία

Κυριακή 7 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Ρέντη «Γιάννης Σιδέρης» (Μπιχάκη 15), με στόχο την καλύτερη οργάνωση γιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό θα δίνουν οδηγίες και θα ρυθμίζουν την όλη διαδικασία . Οι εθελοντές αιμοδότες  θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους. Με σύνθημα «10’’ είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή», ο Δήμος με τη συμμετοχή του Κέντρου Αιμο-δοσίας του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας “Ο Άγιος Παντε-λεήμων”, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.

«Ξύπνα Βασίλη» για την 14χρονη Κωνσταντίνα

Με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη και του Συλλόγου Γονέων 3ου Γυμνασίου Νίκαιας, η θεατρική ομάδα της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κοσμά στις 6 και 7 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ Απριλίου 2024 ώρα 19:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245). Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποκατάσταση της 14χρονης Κωνσταντίνας, μαθήτριας 3ου Γυμνασίου Νίκαιας που διαγνώστηκε με χονδροσάρκωμα, χειρουργήθηκε και παραμένει σε κώμα. Η οικογένεια της Κωνσταντίνας θα διαχειρίζεται τον «κουμπαρά» τις ημέρες των παραστάσεων.

Τιμή εισιτηρίου από 5 €. Απαραίτητη κράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 6942551005

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

«Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση»

Οι αθλητές μας εν δράσει!

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου με στόχο την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση των αθλητών, σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης, καθώς και τη σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης ενεργοποιεί για το έτος 2024 τη δράση με τίτλο «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση». Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης για την ανακύκλωση Followgreen.gr/moschato-tavros του Δήμου.

Για τις ανάγκες της δράσης τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις των συλλόγων που συμμετέχουν ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση συσκευασιών (χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό).

Τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας καλούνται να στηρίξουν με πόντους την προσπάθεια των αθλητικών συλλόγων και ο Δήμος θα βραβεύσει με δωροεπιταγή τον σύλλογο που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, ενώ παράλληλα όλες οι συμμετοχές θα λάβουν αναμνηστικά βραβεία σε ειδική εκδήλωση βράβευσης.

Στηρίζουμε τους αθλητικούς συλλόγους μας για καλό σκοπό!

Η πορεία τους απεικονίζεται στην πλατφόρμα Followgreen με link: www.followgreen.gr/moschato-tavros/contest.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Εαρινές βραδιές τέχνης και πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πολιτισμού Γιώργος Πράπας σας προσκαλούν στη θεατρική απόδοση του σπουδαίου διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού “Το αμάρτημα της μητρός μου” στα πλαίσια μιας προσπάθειας το Φαληρικό κοινό καθόλη τη διάρκεια του έτους να έχει πρόσβαση σε εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού αποτυπώματος.

Στο μοναδικής αισθητικής Πολιτιστικό Κέντρο “Θάλεια Διπλαρά-κου”, επί των οδών Ήβης Αθανασιάδου και Τρίτωνος, την Παρασκευή 5 Απρίλίου στις 20:30 σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του σπουδαίου Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το πρώτο διήγημα του συγγραφέα που χαρακτηρίστηκε ως καινοτόμο για την εποχή του, από τα σημαντικότερα της ελληνικής πεζογραφίας.

Είναι το πρώτο νεοελληνικό διήγημα που αναφέρεται στο ψυχικό μαρτύριο και τη βαριά συνείδηση, διεισδύοντας σε βάθος στην ανθρώπινη ψυχή.

Το ταξίδι ξεκίνησε με εαρινές βραδιές γεμάτες Τέχνη και Πολιτισμό.

Είσοδος Ελεύθερη

Δήμος Αγίας ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος Ζωτικών Σημείων στο αίμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7 Απριλίου

Κυριακή 7 Απριλίου 2024, από τις 9 πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, στην Πλατεία Παναγίας Ελεούσας, σε υπαίθριο περίπτερο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας [7 Απριλίου], ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας διοργανώνει δωρεάν προληπτικό έλεγχο ζωτικών σημείων (έλεγχος: αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου, σφυγμού, θερμοκρασίας) και  γλυκόζης στο αίμα, την

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες θα ενημερώνονται από στελέχη του ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, στην πρόγνωση και στην αντιμετώπιση των ασθενειών, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κάθε Δευτέρα ώρα 8μμ

στο πνευματικό κέντρο του Ιερού, Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Νίκαιας, πραγματοποιείται συνάντηση νέων, στη συνέχεια θα τελείται το απόδειπνο. Υπεύθυνος π. Αναστάσιος Παππάς. Είσοδος Ελεύθερη.

H Λέσχη Αρχιπλοιάρχων Πειραιά

Φίλωνος 86, 3ος όροφος είναι ανοιχτή καθημερινά Δευτέρα – Πέμπτη, 10:00 – 13:00. Κάθε Τρίτη 10:00 – 15:00 εκτελείτε γεύμα. Κάθε Πέμπτη απόγευμα 18:30 – 21:30 λειτουργεί το εντευκτήριο για συγκέντρωση μελών με καφέ και ποτό.

Κάθε Δευτέρα στις 17:30

στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς πραγματοποιείται σειρά ομιλιών ερμηνείας της Αγίας Γραφής με θέμα «Οι Εννέα Ωδές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης: Ιστορίαποίηση-Θεολογία» από τον π. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο.

Κάθε Δευτέρα ώρα 8μμ, Γωργίου Α΄ 11 Πειραιά

διαδικτυακά και δια ζώσης σεμινάρια φιλοσοφίας στην Αιγηΐδα. Ορφικοί Ύμνοι με τον Σπύρο Κοντόπουλο. Συμμετοχές 210410-0286-289.

Κάθε Δευτέρα στις 6μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, θα αναλύει κομμάτια της Αγίας Γραφής στον σχετικό Κύκλο. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Τρίτη ώρα 8μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πειραιά, πραγματοποιείται διδασκαλία παραδοσιακών χορών για ενήλικες, από την χοροδιδάσκαλο Ελένη Τελτσίδου.

Κάθε Τετάρτη ώρα 6μμ \

στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πειραιά, τελείται Παράκληση προς την Παναγία.

Κάθε Τετάρτη ώρες 11πμ με 1μμ

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά δωρεάν εργαστήρι πλεξίματος για όλους με την Γεωργία Γεωργοπούλου

Κάθε Πέμπτη στην Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, Ευαγγελιστρίας και Ευριπίδου Πειραιά, ο Καθηγητής α-γιοραφίας Παναγιώτης Βλασσόπουλος, παραδίδει δωρεάν μαθήματα Αγιογραφίας. Πληροφορίες–εγγραφές: 6945212099. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Κάθε Πέμπτη βράδυ, ώ-ρα 8:30

στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νίκαιας, τε-λείται νυκτερινή θεία λειτουργία για εργαζόμενους και ευλαβείς ενορίτες.

Κάθε Σάββατο

στο Πνευματικό Κέντρο της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 34Α, δίπλα στο ταχυδρομείο, λειτουργεί Κατηχητικό για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου ώρα 4μμ. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή πρωΐ

η Ένω-ση Σμυρναίων Νίκαιας – Πειραιά, 28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλί-ας, Νίκαια, ξεκινά θεατρική ομάδα για παιδιά 7 με 12 ετών, με τον σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλο. Πληροφορίες: 690-855-4970 και 6945903902.

Κάθε Σάββατο στις 4μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 34Α, λει-τουργεί κατηχητικό για τους μαθητές, αγόρια και κορίτσια, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο ώρες 11:30 πμ με 1μμ,

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, διενεργείται Σχολή Γονέων, Κατηχητικά Σχολεία και Ενοριακές Συντροφιές. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο ώρες 5μμ με 7μμ,

 στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, διενεργείται Φροντιστήριο Στελεχών. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, ώρα 6μμ, στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Δραγάτση 1, γιαπί Ραλλείου, το Λογοτεχνικό εργαστήρι «Εν Πλώ» θα αναλύσει την προσωπικότητα και το έργο του Όσκαρ Ουάϊλντ (1854-1900), 170 χρόνια από τη γέννησή του. Ομιλήτρια: Θεοδώρα Παπαλιβερίου – Φήμη. Θα προηγηθεί ωριαία παρουσίαση – επεξεργασία κειμένων και εργασιών μελών και φίλων. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, και ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, Φίλωνος 86, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ναυσιπλοΐα σε Διεθνή Στενά και στενά ειδικού καθεστώτος (Δαρδανέλλια – Μαρμαράς – Βόσπορος), από πλευράς Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας». Ομιλητής ο Καπτα Θανά-σης Γιαννάκης, Καθηγητής, Συγγραφέας και μέλος της Λέσχης. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, ώρα 5μμ

στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, στο κτήριο του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, θα τελεστεί η ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών.

 Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, ώρα 6μμ

στην πλατεία Κοραή, πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου και πλατεία Καρπάθου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, θα ψυχαγωγήσει τους Πειραιώτες, και τους επισκέπτες της πόλης, με ξεχωριστές νότες και μελωδίες.

Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 6:45 πρωΐ

ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Νίκαιας, θα ξεκινήσει για ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή σε ιερές μονές Μεταμορφώσεως Λιβανάτων και Αγίου Επιφανείου Κόμνηνα. Πληροφορίες στο Ναό.

Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 9πμ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά θα τελεστεί μνημόσυνο για τους εκλιπόντες φίλους και τα μέλη του Ζήνωνα. Καφές και κέρασμα στη Λέσχη του Ζήνωνα, Κολοκοτρώνη 80, 7ος Όροφος. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 6:15μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας – Ρέντη, Τσαλδάρη 10 Νίκαια, η ΧΑΝ, παράρτημα Νίκαιας διοργανώνει θρησκευτική συναυλία. Θα προλογίσει ο π. Ιωάννης Μαρής. Θα τιμηθεί η εκπαιδευτικός Μαρία Ζουμπούλογλου για τη μεγάλη προσφορά της. Συμμετέχουν: Η Χορωδία και το Ωδείο της ΧΑΝ, η χορωδία του Ιερού, Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Νίκαιας.

Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 6 μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου Πειραιά, θα μιλήσει ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος της ιεράς Μονής Τρικόρφου Δωρίδος. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 19:00

Στη Στοά του Βιβλιοπωλείου ΠΑΡΟΥΣΙΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 5 Πειραιάς, Στάση ΜΕΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – έξοδος Πλατεία Μπακογιάννη), το Βιβλιοπωλείο ΠΑΡΟΥΣΙΑ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καλομοίρας Αργυρίου – Κουμπή “Η κόρη της Λασκαρίνας”. Θα μιλήσουν: Τινά Μαντά – Ναυτιλιακός Οικονομολόγος, Επιχειρηματικός Αναλυτής, Σύμβουλος, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σπετσών, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σπετσιωτών. Ευγενία Κατούφα – Κοινωνικός Επιστήμων, Δημοσιογράφος, η συγ-γραφέας του βιβλίου Καλομοίρα Αργυρίου – Κουμπή. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ο Σύλλογος Φίλων μουσείου Μάνης Μιχάλης Κάσσης, προγραμματίζει διήμερη εκδρομή στη Μεσσηνία.

 Σάββατο 6 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 8 Απριλίου

ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Φίλοι του Ερυθρού Σταυρού Κοινωνική Σταυροφορία σας προσκαλούν να επισκεφθείτε το Πασχαλινό παζάρι του στη Πρωτέως 75, στο Παλαιό Φάλη-ρο, προκειμένου να αγοράσετε όμορφα Πασχαλινά δώρα και να βοηθήσετε άπορες οικογένειες και αστέγους συνανθρώπους μας , αφού τα έσοδα  θα διατεθούν για τη δημιουργία δεμάτων αγάπης για όλους εκείνους που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Το Πασχαλινό παζάρι μπορείτε να το επισκέπτεστε όλο τον Απρίλιο κατόπιν καθορισμού ραντεβού. (τηλέφωνο επικοινωνίας 6945201532)

Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:00

στο Φουαγιέ του Δημο-τικού Θεάτρου Πειραιά, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, οι Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, η Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η Μά-νη» και η συγγραφέας Φλώρα Τζελέπη, με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Ο Δικηγόρος», παρουσιάζουν εκδήλωση κατά της Έμφυλης Βίας – Πρόληψη – Στήριξη – Αντιμετώπιση. Θα μιλήσουν: Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής, τ. Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη, Νάντια Γιαννακοπούλου, δικηγόρος, Βουλευτής, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Δημήτρης Πετρούνιας, ψυχολόγος-Κέντρο Μελέτης Εγκλήματος-Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία, Αντώνης Ντακανάλης, Καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας Πανεπιστημίου, μέλος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ψυχικής Υγείας. Την εκδήλωση θα συντονίσει: ο Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, τέως Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ. Στο πάνελ θα βρίσκεται και η συγγραφέας Φλώρα Τζελέπη. Η Εκδήλωση θα τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Κυριακή 7 Απριλίου 2024, ώρα 2:30μμ

στο Μεζεδοπωλείο ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, Καραολή Δημητρίου 5 Πειραιά, ο σύλλογος Νεαπολιτών «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ» διοργανώνει συνεστίαση για τα μέλη και τους φίλους του. Πληροφορίες: 6934094119

 Κυριακή 7 Απριλίου 2024, ώρα 3μμ

ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου Πειραιά, προγραμματίζει απογευματινή εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου. Πληροφορίες στο Ναό.

Κυριακή 7 Απριλίου 2024, ώρα 5μμ

στην αίθουσα της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 29Α θα μιλήσει ο Ιεροκήρυκας, θεολόγος και ηγούμενος της ιεράς μονής Αναστάντος Χριστού π. Μεθόδιος Κρητικός με θέμα: «Λιτανεύοντας τον Σταυρό». Είσοδος Ελεύθερη.

 Κυριακή 7 Απριλίου 2024

 στο 3ο Λύκειο Κερατσινίου (Πάρκο “Ανδρέας Παπανδρέου”, Σελεπίτσαρι), ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, το 3ο Λύκειο Κερατσινίου και τη Σκακιστική Ένωση Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Μαχητές», διοργανώνει το 9ο ατομικό σχολικό πρωτάθλημα, με πλήθος συμμετοχών από παιδιά της περιοχής μας κι όχι μόνο μαθητών της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «ΠΑΖΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» Της συγγραφέας Σοφίας Σπύ-ρου. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 8 Απριλίου από τις 19:00 και μετά, στη Δημο-τική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29 και Καραολή Δημητρίου, στις 20:00 θα γίνει παρουσίαση των έργων από τον ίδιο τον ζω-γράφο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συναυλία από μουσικά σύνολα του ΠΜΚΠ. Συμμετέχουν οι Μουσικοί: Σταυρούλα Μέντη, Ζήσιμος Σουλκούκης, Μαρία Γκόλγκαρη, Κλεοπάτρα Δαρδάλη, Ιάσονας Μανούσος, Βασιλεία Καλλίτση και Μαριάννα Κακαβά με την ευκαιρία της συ-μπλήρωσης 30 χρόνων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πει-ραιά, μια εικαστική και μουσική εκδήλωση. Πίνακες του δικηγόρου – μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ζωγράφου Νίκου Χαραλαμπίδη, εκτίθενται στην Πινακοθήκη ενώ θα ερμηνευθούν στον χώρο μουσικές συνθέσεις που συνδέονται ή και περιγράφουν τις εικαστικές δημιουργίες του ζωγράφου. Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 9 Απριλίου 2024, ώρα 7:30μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Φά-ρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει ο Κων-σταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Προτάσεις πατερικής θεολογίας για την πρόληψή της». Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, και ώρα  19.00

στο πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου “Αντώνης Σαμαράκης”, η Ζαννέτα Καλοσκάμη θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα πρόγραμμα με τον τίτλο “Βίος και Τραγούδια”… τα παιδιά του Πειραιά και της Παράδοσης. Αφιέρωμα στο τρόπο ζωής των Ελλήνων, του χθες και του σήμερα μέσα από ενα  μουσικό ταξίδι σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 ώρες 09:00πμ με 1μμ

στο θέατρο Δημοτικού (Ελ. Βενιζέλου 10Α) της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’arc, η Σχολή σε, σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σωματείο της Κάριτας Αθήνας, και το Τζάνειο Νοσοκομείο θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε και για την καλύτερη οργάνωση εκείνης της ημέρας, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα: https://forms. office.com/e/UzM1Gbx7Lf

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

το Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΪΣ διοργανώνει ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον ΚΥΝΟ, Λιβανάτες Αταλάντης. Πληροφορίες: 2104100286.

Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Να-ού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σολομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ώρα 7:30μμ

στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φά-ληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Πανεπιστημιακός συγγραφέας, με θέμα: «Το 2024 γιορτάζουμε 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα πενηντάχρονα της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας;». Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 16 Απριλίου 2024, ώρα 7:30μμ

την αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πει-ραιάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει η Δικηγόρος – διαμεσολαβήτρια Μακρίνα Ράγκα, με θέμα: «Η παρωδία της δίκης του Ιησού». Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 17 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, και ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσ-χης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, Φί-λωνος 86, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλιστήρια Συμβόλαια (H+M & P+I)», από την Μαρία Μαυρουδή της SEAROCK, (από τα ιδρυτικά και μέλος της WISTA). Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 19 με Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κοζάνη – Πτοεμαϊδα – Καστοριά – Πρέσπες – Νυμφαίο

1η ΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ. Αναχώρηση 07.30 π.μ. από πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.), στάση. Συνεχίζουμε για ΛΑΡΙΣΑ (Ε.Ο.), στάση και παραμονή για γεύμα (προαιρετικό). φτάνουμε στη ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ, ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ, στάση για μια φωτογραφία και συνεχίζουμε για την πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ, επίσκεψη στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, προσκύνημα στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ προστάτη της πόλης. Συνεχίζουμε για ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ. Ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΠΡΕΣΠΕΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Μετά το πρωινό μία όμορφη εκδρομή ξεκινάει. Θα επισκεφθούμε την πόλη ΠΡΕΣΠΕΣ, το νησάκι του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ, τη ΜΙΚΡΗ ΠΡΕΣΠΑ όπου κατοικούν σπάνια πουλιά και θα φθάσουμε στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ, με το τελευταίο ακριτικό χωριό, τους ΨΑΡΑΔΕΣ. Αναχώρηση για ΚΑΣΤΟΡΙΑ, περνώντας έξω από το χωριό του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ και τα σύνορα Κρυσταλλοπηγής Ελλάδας – Αλβανίας και θα επισκεφτούμε την ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Παραμονή, γεύμα και επίσκεψη στην πόλη, με αρχοντικά της και τα γνωστά γουναράδικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ ΝΥΜΦΑΙΟ – ΑΘΗΝΑ. Μετά το πρωινό πάμε ΝΥΜΦΑΙΟ, επίσκεψη και παραμονή, και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στάση για φαγητό στη ΛΑΡΙΣΑ Ε.Ο και εν συνεχεία στην ΛΑΜΙΑ για καφέ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο 140 ευρώ με ημιδιατροφή.

Σε Μονόκλινο δωμάτιο 180

Περιλαμβάνονται: Μεταφορά, 2 Διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό & 2 δείπνα στο ξενοδοχειακό  συγκρότημα PANTELIDIS HOTEL 4*. Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α., Δημοτικός Φόρος.

H σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

Προκαταβολή 50 ευρώ.

 Εξόφληση μέχρι 15 Απριλίου

Πληροφορίες – Συμμετοχές: 210 4223551, 6976228-521 κ. Κανατσέλη

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

η ΧΕΝ Πειραιά διοργανώνει εκδρομή για την Κάψια Αρκαδίας. Αναχώρηση ώρα 8:30 πρωΐ από πλατεία Τερψιθέας. Επιστροφή περίπου ώρα 8μμ. Πληροφορίες: 2104181674 και mail: xenpirea@gmail.com.

Κυριακή 21 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Νί-καιας, θα προσφερθεί ενοριακό τσάϊ για την ενίσχυση των δράσεων του Ναού. Θα προβληθεί και ιστορικό Ντοκιμαντέρ με θέμα: «Το Αντίδωρο Ελπίδας – Εκκλησία και Εθνικοί Αγώνες».

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ο Σύλλογος Φίλων Μου-σείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει Επίσκεψη με ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Τα χρώματα στα χαρακτικά του Γιώργη Βαρλάμου’’. Συνάντηση στις 6:15 μ.μ. στην είσοδο του ερ-γαστηρίου Γ. Βαρλάμου – χώρος πολιτισμού (Λεάργου 23, Γούβα, Αθήνα, μετρό γρ. 2 – στάση Άγ. Ιωάννης). (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Πέμπτη 21 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29 και Καραολή Δημητρίου, το Λογοτεχνικό Περιοδικό «3η Χιλιετία», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, παρουσιάζει τη νέα ποιητική συλλογή του ποιητή Δημήτρη Πιστικού: «Ανθολογία ποιητών της 3ης Χιλιετίας». Θα μιλήσουν: Γιάννης Πανούσης, Γιάννης Παπασημάκης, Δημήτρης Πιστικός. Στο πιάνο ο Δρ. Βασίλης Ραφαηλίδης. Ποιήματα θα διαβάσουν οι ανθολογούμενοι ποιητές. Συν-τονισμός Παρουσίαση η Μαέστρος και Μουσικοσυνθέτρια Ελέ-νη Γκαϊτατζή. Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 6μμ

στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, στο κτήριο του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, θα τελεστεί η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

Τετάρτη 24 Απριλίου

 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέ-ντη (Π. Τσαλδάρη 10) και ώρα 7.00 μμ. η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣ-ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ προγραμματίζει εκδήλωση – ομιλία με τίτλο «Συζητώντας για την Συνθήκη της Λωζάννης», με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης και με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του Βλάση Αγτζίδη, «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης». Ομιλη-τές: Βλάσης Αγτζίδης ,συγγραφέας του βιβλίου το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πα-τάκη, ο Διδάκτωρ του Παντεί-ου, Οθωμανολόγος και Νομικός, Δημήτρης Σταθακόπουλος.

 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, ώρα 6:30μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, θα τελεστεί το ιερό μυστήριο του αγίου Ευχελαίου. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και το πασχαλινό Παζάρι της. Είσοδος Ελεύθερη.

Μεγάλη Παρασκευή 3 με Δευτέρα Πάσχα 6 Μαΐου, μόνο 235 ευρώ

Πάσχα για όλους στη Λευκάδα

4ήμερη εκδρομή

με Αναστάσιμο και γεύμα Λαμπρής

Αναχώρηση Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου από Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ώρα 7:30πμ. Επιστροφή Δευτέρα του Πάσχα ώρα 8:30 μμ, περίπου,

στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Θα φιλοξενηθούμε στο ξενοδοχείο ‘EVA BEACH’ 3*,

που βρίσκεται στην παραλία του κοσμοπολίτικου Νυδρί,

του πιο διάσημου οικισμού του νησιού.

Ξενάγηση στην πόλη της Λευκάδας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, θα γνωρίσουμε ορεινά & παραθαλάσσια χωριουδάκια της Λευκάδας, θα προσκυνήσουμε στη Ιερά Μονή της Παναγιάς Φανερωμένης το αρχαιότερο και μεγαλύτερο Μοναστήρι της Λευκάδας, 3 χιλιόμετρα έξω από την πόλη σ’ ένα καταπράσινο λόφο, που αποτελεί θρησκευτικό κέντρο του νησιού.

2η μέρα: Το Μεγάλο Σάββατο θα παρακολουθήσουμε στη πόλη της Λευκάδας τη πρώτη Ανάσταση που ακολουθείται από το σπάσιμο των κανατιών. Το έθιμο αυτό που θυμίζει αρκετά τους μπότηδες της γειτονικής Κέρκυρας, ρίζωσε για τα καλά στο νησί την εποχή της Ενετοκρατίας και σχετίζεται με την ψαλμική φράση που αναφέρεται στην Ανάσταση του Χριστού: «και συντρίψεις αυτούς ως σκεύη κεράμεως» και συμβολίζει το πέρασμα από τη θλίψη των Παθών στη χαρά της Ανάστασης. Το τοπικό έθιμο το λεγόμενο από τους ντόπιους ‘κομμάτι’, ξεκινάει με το κτύπημα της πρώτης καμπάνας όταν οι ντόπιοι ρίχνουν πήλινα δοχεία από τα μπαλκόνια τους, ώστε ο κρότος που δημιουργείται με τη πτώση να σπάσει τη νεκρική σιωπή και να ξορκίσει το πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας.

Παράλληλα μοιράζονται από το δήμο στους παρευρισκόμενους πήλινα κεσεδάκια για να συμμετέχουν στο «ρίξιμο του κομματιού», ενώ η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας παιανίζει στην κεντρική αγορά τον εύθυμο ”Εωθινό’’για το ξεκίνημα του εορτασμού στο νησί.

Το βράδυ του Σαββάτου μετά την Ακολουθία της Ανάστασης στο πλούσιο γιορτινό τραπέζι θα απολαύσουμε τη παραδοσιακή μαγειρίτσα συνοδεία εύγεστων μεζέδων, θα τσουγκρίσουμε τα κόκκινα αυγά μας και θα ανταλλάξουμε ευχές.

-3η μέρα: Την Κυριακή του Πάσχα θα προσεγγίσουμε και θα ξεναγηθούμε στα όμορφα νησάκια του Ιονίου τα Πριγκηπόννησα, θα μπούμε στη Σπηλιά του Παπανικολή για να τραβήξουμε φωτογραφίες, θα αποβιβαστούμε για καφεδάκι στο όμορφο χωριουδάκι Βάθη πάνω στο Μεγανήσι και θα περιηγηθούμε γύρω από τα νησάκια Σκορπιό -πρώην ιδιοκτησια Αριστοτέλη Ωνάση και νυν ιδιοκτησία του Ρώσου μεγιστάνα Riborofler, Σπάρτη & Καστρί, το νησάκι Σκορπίδι ιδιοκτησία του Λιβανού & δίπλα στον Σκορπιό τη Μαδουρή το ιδιωτικό νησί – κόσμημα του ποιητή μας Βαλαωρίτη. Ακολούθως θα απολαύσουμε το πλούσιο Πασχαλινό μας γεύμα και θα διασκεδάσουμε

1η και 4η ημέρα, θα έχουμε φαγητό και επισκέψεις σε χωριά έκπληξη, παραδοσιακά και πανέμορφα, που θα μείνουν αξέχαστες.

Τιμή κατ άτομο 235€

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Μεταφορές περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν όπως θα αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα

3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό.

Πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα με σουβλιστό αρνάκι

 και εύγεστους μεζέδες, συνοδεία μουσικής.

Προκαταβολή 80 ευρώ και εξόφληση μέχρι και το Σάββατο

του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Γιάννη Κανατσέλη 6976228521.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, ώρα 7μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, θα προσφερθεί φιλικό τσάϊ με την ευκαιρία της εορτής της Μητέρας. Οι κυρίες από την ομάδα βιβλίου με υπεύθυνη την κ. Ρία Ζάχου θα επιμεληθούν το σχετικό τιμητικό αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, ώρα 7:30μμ

στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα μιλήσει ο Μ. Κάσσης, γλύπτης, πετροδάσκαλος, με θέμα: «Ο χρυσούς αιώνας είναι ο 5ος». Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 14 Μαΐου 2024, ώρα 7:30μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει ο Θεολόογος Τερζιάδης, Διαχείριση κρίσεων υγείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδευτής Ναυαγοσωστών, Εκπαιδευτής Α΄ βοηθειών με θέμα: «Ασφάλεια στο νερό: Κίνδυνοι, πρόληψη και ασφαλής συμπεριφορά». Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, ώρα 11πμ

στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι, θα συναντηθούν τα μέλη και οι φίλες της ΧΕΝ Πειραιά για επίσκεψη στο Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αθήνα.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ώρα 6μμ

στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, στο κτήριο του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ώρα 8μμ

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Σάββατο 18 Μαΐου 2024, ώρα 7:30πμ

στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, στο κτήριο του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, θα τελεστεί Ιερά Θεία Λειτουργία

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, Πραγματοποιείται το Αρχονταρίκι. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 11πμ

στα γραφεία του Σωματείου «Η ΝΕΑ ΣΙΝΑΣΟΣ» Αλιπέδου 27, 29 Πειραιάς, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση. Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας, η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή. 26 Μαΐου 2024, ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σολομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει Επίσκεψη με ξενάγηση στην έκθεση στη μόνιμη έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ‘‘Συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων’’. Συνάντηση στις 10:45 π.μ. στην είσοδο του μουσείου, Πατησίων 44, Αθήνα (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 ώρα 6:30μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, θα πραγματοποιηθεί Ολομέλεια των μελών της.

Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

η ΧΕΝ Πειραιά προγραμματίζει διήμερη εκδρομή στην ΚΥΘΝΟ. Πληροφορίες: 2104181674.

Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ώρα 6 μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου Πειραιά, θα μιλήσει ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος της ιεράς Μονής ΤρικόρφουΔωρίδος. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος τ

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, Πραγματοποιείται το Αρχονταρίκι. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ώρα 7:30μμ

 στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Ν. Καραγιάννη, Δρ. Επιστημών της Αγωγής, Συγγραφέα με τίτλο: ‘‘Το Θέατρο για παιδιά και ενήλικες. Ιστορικές, Θεωρητικές και Ιδεολογικές Αναζητήσεις στο Σχολικό, Ερασιτεχνικό, Επαγγελματικό Θέατρο’’. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Κυριακή Πετράκου, Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. Σταυρούλα Μιχαλίτση, Φιλόλογος, τ. Υποδιευθύντρια 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης Πειραιά. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει: Έφη Καραγιάννη, ηθοποιός, σκηνοθέτιδα, θεατροπαιδαγωγός. Είσοδος Ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *