Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑ

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά..Η σημασία των Ευρωεκλογών για τους Έλληνες Μικρομεσαίους

Ανοικτή επιστολή Βασίλη Κορκίδη

προέδρου Ε.Β.Ε.Π στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές

Αττικής 2024

Με το ξεκίνημα της εκστρατείας των ευρωεκλογών, οι μικρομεσαίοι στην Ελλάδα θα θέλαμε να σας τονίσουμε, εκ νέου, τις προτεραιότητές μας, είτε ως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είτε ως μικρομεσαίοι εισοδηματικά πολίτες. Οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί που εκπροσωπούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στις Βρυξέλλες έχουν δηλώσει πως οραματίζονται ένα κόσμο με όλες μαζί τις ΜμΕ να οδηγούν την Ε.Ε. στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Αυτό, βεβαίως, επιθυμούμε και εμείς, ως επιχειρήσεις-μέλη του Ε.Β.Ε.Π., αλλά φαντάζομαι και όλα τα Επιμελητήρια και οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας.

Σας επισημαίνουμε, πως ο επίσημος κοινωνικός εταίρος των ΜμΕ στην ΕΕ, «SME United», διερωτάται πώς αλήθεια μπορεί να γίνει αυτή η μετάβαση, όταν τα 24,3 εκατ. ΜμΕ στην Ευρώπη, δηλαδή το 99,8%, εξακολουθούν να πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες και τις κοινοτικές οδηγίες που έχουν συνταχθεί με βάση το 0,2% των μεγάλων εταιρειών. Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της ΕΕ θα πρέπει, επιτέλους, πριν και μετά τις ευρωεκλογές, να εφαρμόσουν την αρχή «Think small first» και να ενεργήσουν ανάλογα.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, αναλαμβάνουμε το ρίσκο να ιδρύσουμε και να διαχειριστούμε μια εταιρεία, να απασχολήσουμε προσωπικό και να προσφέρουμε στις καθημερινές ανάγκες της αγοράς. Οι ΜμΕ, από τη μια πλευρά, δεδομένου ότι έχουμε τις ρίζες μας στην τοπική μας κοινότητα, δεν θα μετεγκατασταθούμε εύκολα αφήνοντας κενό λειτουργίας και ανεργίας στη περιφέρειά μας. Από την άλλη πλευρά, λειτουργούμε μέσα σε ένα οικοσύστημα στο οποίο, για τις μεγάλες εταιρείες, είμαστε επίσης σημαντικοί πελάτες και, γενικότερα, κρίσιμοι οικονομικοί παράγοντες.

Ζητάμε, από όσους επιθυμούν να είναι υπεύθυνοι στη λήψη μελλοντικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, να επεξεργαστούν προσεκτικά την επιχειρηματική μας νοοτροπία.

Ζητάμε, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές να εξετάσουν προσεκτικά τις μελλοντικές προκλήσεις και προσπάθειες, για να διασφαλιστεί ότι οι μεγάλες πρωτοπόρες επιχειρήσεις θα ανοίξουν τον δρόμο, χωρίς όμως να τον κλείνουν στις ΜμΕ.

Ζητάμε, όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, να φανταστείτε τις ΜμΕ ως μέλισσες, εργατικές, ευέλικτες, γρήγορες, σημαντικές για τη διασταύρωση πολλών οικοσυστημάτων.

Ζητάμε, η ανταγωνιστικότητα, που είναι μια λέξη που ακούγεται πολύ αυτές τις προεκλογικές μέρες στις Βρυξέλλες, να αφορά και σε εμάς, ξεκαθαρίζοντας πως η υπό συζήτηση ανταγωνιστικότητα σκοπεύει να συμπεριλαμβάνει τη λειτουργία των ΜμΕ, καθώς είναι αυτές που κάνουν τα οικοσυστήματα να κολλήσουν μεταξύ τους.

Ζητάμε, από τους μελλοντικούς λήπτες αποφάσεων στις Βρυξέλλες να λάβουν υπόψη τους τις προτεραιότητές μας όπως έχουν ήδη διατυπωθεί και αφορούν στο επιχειρηματικό ρυθμιστικό πλαίσιο, στην ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα, στο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Ζητάμε, ως Έλληνες μικρομεσαίοι, μια περισσότερο ενοποιημένη και ανταγωνιστική Ευρώπη. Μια λειτουργική ενιαία αγορά είναι σημαντική ευκαιρία για όλους τους επιχειρηματίες του τόπου, όπου θα πρέπει να κάνουμε τη διαφορά και να συνεισφέρουμε με τις δικές μας ρεαλιστικές λύσεις.

Ζητάμε, από τους σημερινούς και μελλοντικούς εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο και τους Έλληνες αξιωματούχους της ΕΕ, να περάσουν από την άσκηση της νομοθετικής διαδικασίας, στην ορθή εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι, με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, οι μικρομεσαίοι θα εκφράσουμε σε κάθε δημόσια συζήτηση τις απόψεις μας, γιατί αξίζουμε να βρισκόμαστε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής διαδικασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *