Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πειραιά..Αμερικανική Γωνιά Πειραιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Γιώργος Τσούνης, εγκαινίασαν την Αμερικανική Γωνιά Πειραιά, στον 3ο όροφο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Γιώργος Τσούνης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς δημιουργείται pop up American space της Αμερικανικής Γωνιάς εντός του γηπέδου Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στα εγκαίνια μίλησαν επίσης και δύο σημαντικοί πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η ολυμπιονίκης Carli Lloyd, και το μέλος του ποδοσφαιρικού hall of fame της Αμερικής Cobi Jones.

Το American Space Piraeus είναι μια καινοτόμος συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Πειραιά και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, η οποία προωθεί την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό και πληροφοριακό κέντρο που δημιουργείται και με την χορηγία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο θα παρέχει στο κοινό αξιόπιστες, έγκυρες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες σχετικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Παράλληλα, θα υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών, εκθέσεις και ομιλίες. Όλες οι δραστηριότητες της Αμερικανικής Γωνιάς θα παρέχονται δωρεάν στο ευρύ κοινό.

Η Αμερικανική Γωνιά Πειραιά θα έχει επίσης, έναν μικρότερο χώρο, το λεγόμενο pop up American space, εντός του γηπέδου Γεώργιος Καραϊσκάκης και είναι η πρώτη φορά που ένας τέτοιος χώρος δημιουργείται μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αμερικανικές Γωνιές λειτουργούν ήδη στη Βέροια, στη Σπάρτη, στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα και στην Ξάνθη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν: ο Βουλευτής Νίκος Βλαχάκος, η Πρόεδρος και ο δ/νων Σύμβουλος της Alter Ego Media Φαίη Υψηλάντη, Γιάννης Βρέντζος, ο αρμόδιος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Μουσικής Παιδείας Σταυρούλα Μέντη.

Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κ. Ευαγγελία Μπαφούνη και πλαισιώθηκε μουσικά από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Με χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά την Αμερικανική Γωνιά, έναν καινοτόμο χώρο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της Αμερικανικής Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

Χαίρομαι που και ο Πειραιάς γίνεται μέρος αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας της Αμερικανικής Πρεσβείας και της αμερικανικής διπλωματίας εν γένει, η οποία προωθεί την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας».

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Γιώργος Τσούνης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τα εγκαίνια της Αμερικανικής «Γωνιάς» στον Πειραιά (American Space Piraeus) αντιπροσωπεύουν μια κομβική στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αντανακλώντας τη βαθιά δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τις διμερείς μας σχέσεις, μέσω πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών, αθλητικής διπλωματίας και κοινωνικής προσφοράς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *