Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι να δούμε και πόσο να κλάψουμε!

Ένα ζευγάρι όμορφα νεανικά μάτια βαρέθηκαν να μένουνε πάντα στο ίδιο πρόσωπο προσκολλημένα και αποφάσισαν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι σ όλη τη γη.

Δεν θέλησαν να στερήσουν την όραση από το όμορφο κορίτσι στο οποίο ανήκαν και αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τις οκτώ ώρες που το κορίτσι κοιμόταν. 8 ώρες είχαν στη διάθεσή τους για ένα γρήγορο σεργιάνι πάνω από τη γη.

Πιάστηκαν λοιπόν από το χέρι γεμάτα χαρά και προσμονή για τόπους μαγικούς και ευτυχισμένους. Έριξαν μια ματιά πάνω από το Βόρειο Πόλο. Ένα λευκό σεντόνι χιονιού κάλυπτε τα πάντα.. Δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί, μόνο μερικοί Εσκιμώοι τυλιγμένοι στα γούνινα παλτά τους, έτρεχαν να προστατευτούν από το κρύο μέσα στα ιγκλού, από πάγο σπιτάκια τους. Κάτι πιγκουίνοι φορώντας το υπέροχο μαύρο φράκο τους, σουλατσάριζαν παρατηρώντας κάτι φώκιες που είχαν βγει στη στεριά, αφού η θάλασσα είχε παγώσει.

Α πα πα δεν αντέχω άλλο άσπρο χιόνι, πάγωσαν τα μάτια μου πρέπει να φύγουμε από εδώ, λέει το αριστερό μάτι στο δεξί. Το δεξί όμως που ήταν πιο παρατηρητικό, εστίασε σε ένα μεγάλο εργοστάσιο λίγο πάρα κάτω στην Αλάσκα. Απ έξω έγραφε HAARP. Το αριστερό όμως που είχε καλύτερη μνήμη, θυμήθηκε τι ακριβώς έκανε το HAARP. Το είχε διαβάσει πρόσφατα. Ο βασικός προορισμός αυτού του προγράμματος είναι η βελτίωση των τηλεπικοινωνιών επεμβαίνοντάς στην ιονόσφαιρα, δηλαδή δημιουργήθηκε από τις HΠΑ για καλό σκοπό. Δυστυχώς όμως ταυτόχρονα είναι ένα υπερόπλο στα χέρια της ΝΤΠ. Χρησιμοποιώντας το μπορούν να επέμβουν στην καταιγίδα στη βροχή και να τις παρατείνουν η να τις σταματήσουν. Μπορούν ν ανεβάσουν τη θερμοκρασία και να προκαλέσουν εκτεταμένες πυρκαγιές. Μπορούν να δημιουργήσουν σεισμούς και παλιρροιακά κύματα. Οι άνθρωποι επεμβαίνουν στο έργο του Θεού. Τότε γιατί μιλούν για κλιματική αλλαγή αφού μόνοι τους την δημιουργούν; Φέτος όλες οι χώρες της Ευρώπης κάηκαν ή πλημμύρισαν.

Οι κυβερνήσεις παραμένουν ανάλγητες στις τόσο μεγάλες καταστροφές. Μήπως και είναι ο στόχος τους να μηδενιστεί ο πρωτογενής παράγοντας; Έτσι ο κόσμος η θα πεινάσει, η θα αναγκαστεί να φάει βιομηχανικά επεξεργασμένα τρόφιμα από σκουλήκια και κάμπιες, η κρέας 3D για να επιβιώσει. Πιάνονται από το χέρι και το βάζουν στα πόδια προβληματισμένα.

Τρομαγμένα και απογοητευμένα συνεχίζουν το ταξίδι τους, όμως από ψηλά βλέπουν κι άλλη πολεμική σύρραξη στη λωρίδα της Γάζας. Όλος ο αραβικός κόσμος ανάστατος από τις 7 Οκτωβρίου 2023. Ο πόλεμος μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ. Ξαφνικά ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια τους. Η εικόνα ήταν τρομερή. Παιδιά και ενήλικες πάνω από το βομβαρδισμένο τοπίο να ψάχνουν για λίγο νερό και φαγητό κι άλλοι αιμόφυρτοι τραυματίες να εκλιπαρούν για βοήθεια.

Ποιος θεός αφήνει να συμβαίνουν όλα αυτά; Ποια αρρωστημένα μυαλά ορίζουν τις τύχες του άμαχου πληθυσμού. Γιατί υπάρχουν ακόμα παιδιά που πεθαίνουν από δίψα και πείνα; που κινδυνεύουν να πεθάνουν πριν μεγαλώσουν; Η κραυγή τους ξεκουφαίνει τον πλανήτη αλλά οι ισχυροί της γης κωφεύουν. Το συμφέρον υπερισχύει. Πρέπει να υπάρχουν εστίες πολέμου…. Για το κέρδος… Στεναχωρημένα αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα… αλλά κι εκεί τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Δεν υπήρχε πόλεμος αλλά μια κατακόρυφη πτώση ηθικών αξιών την οποία επέβαλαν οι κυβερνώντες, ενώ ο Έλληνας συνεχίζει να βρίσκεται ξαπλωμένος στον καναπέ του χωρίς να αντιδρά. Μια απάθεια, αναισθησία τον έχει κατακυριεύσει που φτάνει τα όρια της παθογένειας…

Και τα ΜΜΕ προσπαθούν να σου περάσουν το πάρα τη φύση για φυσιολογικό. Η δικαιοσύνη από τυφλή έγινε μονοφθαλμη και δικάζει παραμορφώνοντας τους νόμους κατά το δοκούν. Τι να πρωτοδεί κάνεις… Πως φθάσαμε ως εδώ; Ποια αρρωστημένα μυαλά κυβερνούν το κόσμο;

Είμαστε το κράτος με το μεγαλύτερο ιατρικό τουρισμό. Σπεύδουν κατά συρροήν άτεκνα ζευγάρια από άλλα κράτη για να αποκτήσουν με εξωσωματική αλλά και ενοικιάζοντας μια ξένη μήτρα, το πολυπόθητο παιδί, αφού οι νόμοι είναι τόσο χαλαροί. Έτσι πολλές γυναίκες νοικιάζουν τα ωάρια τους ή δέχονται να κυοφορήσουν ένα παιδί που στο τέλος θα αποχωριστούν, έναντι γενναίας χρηματική αμοιβής. Όλα αυτά για το χρήμα… Μεγάλη εισροή κεφαλαίου φέρνει η εξωσωματική και κυρίως η παρένθετη μητέρα.

Οι φόροι του κράτους σιγά σιγά αυξάνονται, γίνονται δυσβάσταχτοι, η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, οι συντάξεις μειώνονται, ενώ το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει φτάσει στα τάρταρα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Μετανάστευση, η Υπογεννητικότητα και η Βία ενδοοικογενειακή και μη. Η Ελλάδα έχει κατακλυστεί από μετανάστες από μουσουλμανικά κράτη. Οι Έλληνες δεν τεκνοποιούν λόγω οικονομικής ένδειας. Ο πληθυσμός των Ελλήνων μειώνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Αλλοίμονό σου Έλληνα. Χάνεται η γλώσσα σου, ή θρησκεία σου, τα ήθη και τα έθιμα σου. Έλληνα αποδεκατίζεσαι ολόκληρος. Η βία έχει κατακυριεύσει την Ελλάδα. Η αστυνομία κωφεύει κι αυτή. Και τα πληρωμένα ΜΜΕ διασπείρουν το φόβο και τον πανικό και εύκολα παρουσιάζουν τα θύματα για θύτες. Τα μάτια δάκρυσαν πάλι και αποφάσισαν να γυρίσουν στο όμορφο πρόσωπο του κοριτσιού. Μόνο που πριν εγκατασταθούν στο όμορφο κάδρο του προσώπου της, την κοιτάζουν λυπημένα και λένε: Σε τι κόσμο μεγαλώνεις κορίτσι μου…

Κλαίρη Παπαντωνάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *