Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Συνταγή της Φωνής..Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά: 200 γρ. φάβα, 1.400 γρ. νερό, 1 πρέζα αλάτι, 1 κρεμμύδι, μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο, για γαρνίρισµα.

Εκτέλεση: Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε… Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φάβα με το νερό και τη βράζουμε για 1 ώρα ξαφρίζοντας τακτικά.

Μόλις αρχίσει να λιώνει και έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

Μόλις κρυώσει λίγο, βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ξίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.

Βάζουμε τα κρεμμύδια πάνω από τη φάβα, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *