Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις από 30 Απριλίου 2024

Δήμος Πειραιά

Δημοτικό Συμβούλιο της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024

δια ζώσης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο

ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Έγκριση του ισολογισμού του Δήμου, με το Λογαριασμό Γενικής Εκμετάλλευσης και το προσάρτημά του καθώς και το Λογαριασμό Αποτελεσμάτων χρήσης, οικονομικού έτους 2022-Λογοδοσία Δημάρχου οικονομικού έτους 2022.

Εισηγήτρια: Γλύκα – Χαρβαλάκου Αθηνά.

Ειδικός Αγορητής Παράταξης Α.Π.Γ.Ο.Κ.Ο…………                                                                                              

Ειδικός Αγορητής Παράταξης Λ.Σ. …………………..                                                                              

Δημοτικοί Σύμβουλοι……………………………..

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συλλογή Πασχαλινών δώρων

για τα ωφελούμενα παιδιά της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» διοργανώνουν μια ακόμα σημαντική κοινωνική δράση συγκέντρωσης Πασχαλινών δώρων για τα παιδιά του Πειραιά.

Η δράση πραγματοποιείται έως και το Σάββατο 27 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου, στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Τα Πασχαλινά δώρα που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Μια ακόμη ξεχωριστή δράση διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Συγκεντρώνουμε πασχαλινά δώρα με στόχο να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά ευάλωτων οικογενειών της πόλης μας εν όψει των εορτών του Πάσχα. Με τη δράση αυτή, στέλνουμε ένα μήνυμα για τη σημασία της προσφοράς και για τον λόγο αυτόν, θα ήθελα να καλέσω δημότες, φορείς και συλλόγους να συμμετέχουν, έτσι ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας, τόνισε:

«Μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Πειραιά, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πραγματοποιήσουμε αυτό που συνέχεια λέμε :«Στον Πειραιά κανένα παιδί δεν θα μείνει χωρίς τα παραδοσιακά πασχαλινά δώρα του το εφετινό Πάσχα!».

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Συγκέντρωση Πασχαλινών Δώρων

«Μπες και φέτος στον ρόλο σου! Γίνε Νονός»

Με γενικό σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη συμμετέχει στη δράση του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και συγκεντρώνει λαμπάδες, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, καινούρια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση για τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου.

Η δράση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 27 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, οι «Νονοί» μπορούν να φέρνουν τα πασχαλινά τους δώρα στα Δημαρχεία Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10 ,ισόγειο) και Ρέντη (Μπιχάκη 8, 2ος όροφος).

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης σημειώνει:

«Συνεχίζουμε την καλή συνεργασία με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και σας καλούμε να πάρετε μέρος στη συγκέντρωση πασχαλινών δώρων,  για τα παιδιά ευπαθών ομάδων της περιοχής μας. Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, με σκοπό να φωτίσουμε τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών».

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κάθε Δευτέρα ώρα 8μμ

στο πνευματικό κέντρο του Ιερού, Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Νίκαιας, πραγματοποιείται συνάντηση νέων, στη συνέχεια θα τελείται το απόδειπνο. Υπεύθυνος π. Αναστάσιος Παππάς. Είσοδος Ελεύθερη.

H Λέσχη Αρχιπλοιάρχων Πειραιά

Φίλωνος 86, 3ος όροφος είναι ανοιχτή καθημερινά Δευτέρα-Πέμπτη, 10:00 – 13:00. Κάθε Τρίτη 10:00 – 15:00 εκτελείτε γεύμα. Κάθε Πέμπτη απόγευμα 18:30 – 21:30 λειτουργεί το εντευκτήριο για συγκέντρωση μελών με καφέ και ποτό.

Κάθε Δευτέρα στις 17:30

στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς πραγματοποιείται σειρά ομιλιών ερμηνείας της Αγίας Γραφής με θέμα «Οι Εννέα Ωδές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης: Ιστορίαποίηση-Θεολογία» από τον π. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο.

Κάθε Δευτέρα ώρα 8μμ

Γωργίου Α΄ 11 Πειραιά, διαδικτυακά και δια ζώσης σεμινάρια φιλοσοφίας στην Αιγηΐδα. Ορφικοί Ύμνοι με τον Σπύρο Κοντόπουλο. Συμμετοχές 210410-0286-289.

Κάθε Δευτέρα στις 6μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, θα αναλύει κομμάτια της Αγίας Γραφής στον σχετικό Κύκλο. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Τρίτη ώρα 8μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πειραιά, πραγματοποιείται διδασκαλία παραδοσιακών χορών για ενήλικες, από την χοροδιδάσκαλο Ελένη Τελτσίδου.

Κάθε Τετάρτη ώρα 6μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πειραιά, τελείται Παράκληση προς την Παναγία.

Κάθε Τετάρτη ώρες 11πμ με 1μμ

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά δωρεάν εργαστήρι πλεξίματος για όλους με την Γεωργία Γεωργοπούλου

Κάθε Πέμπτη

στην Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, Ευαγγελιστρίας και Ευριπίδου Πειραιά, ο Καθηγητής αγιοραφίας Παναγιώτης Βλασσόπουλος, παραδίδει δωρεάν μαθήματα Αγιογραφίας. Πληροφο-ρίες–εγγραφές: 6945212099. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε Πέμπτη βράδυ, ώρα 8:30

στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νίκαιας, τελείται νυκτερινή θεία λειτουργία για εργαζόμενους και ευλαβείς ενορίτες.

Κάθε Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο της ΓΕΧΑ Πειραιά

Φίλωνος 34Α, δίπλα στο ταχυδρομείο, λειτουργεί Κατηχητικό για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου ώρα 4μμ. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή πρωΐ

η Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας – Πειραιά, 28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας, Νίκαια, ξεκινά θεατρική ομάδα για παιδιά 7 με 12 ετών, με τον σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλο. Πληροφορίες: 690-855-4970 και 6945903902.

Κάθε Σάββατο στις 4μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 34Α, λειτουργεί κατηχητικό για τους μαθητές, αγόρια και κορίτσια, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή πρωΐ

η Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας – Πειραιά, 28ης Οκτωβρίου και Θεσ-σαλίας, Νίκαια, ξεκινά θεατρική ομάδα για παιδιά 7 με 12 ετών, με τον σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλο. Πληροφορίες: 690-855-4970 και 6945903902.

 Κάθε Σάββατο στις 4μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 34Α, λει-τουργεί κατηχητικό για τους μαθητές, αγόρια και κορίτσια, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο ώρες 11:30 πμ με 1μμ,

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, διενεργείται Σχολή Γονέων, Κατηχητικά Σχολεία και Ενοριακές Συντροφιές. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο ώρες 5μμ με 7μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, διενεργείται Φροντιστήριο Στελεχών. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, ώρα 6:30μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, θα τελεστεί το ιερό μυστήριο του αγίου Ευχελαίου. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και το πασχαλινό Παζάρι της. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30

στο Αμφιθέατρο Αθανάσιος Κανελλόπουλος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Ε. Σφακιανάκης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Τελετή Αναγόρευσης του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ALDEMAR Δρ. Νικόλαο Αγγελόπουλο σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Απριλίου, ώρα 6μμ

στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, Καραΐσκου 104 Πειραιάς, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος μας καλεί να παρακολουθήσουμε τις ανοιξιάτικες συναυλίες που συμμετέχουν μαθητές από όλες τις σχολές του Ωδείου του. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, ώρα 6:30μμ

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά διοργανώνεται ρεσιτάλ πιάνου σπουδαστών Ωδείου Νέας Σμύρνης. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ

στην Γκαλερί Αρτ Πρίσμα, Κουντουριώτου 187 Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια ατομικής εικαστικής έκθεσης της Ελένης Τσοτσορού με τον τίτλο “SUB ROSA”:. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 27 Απριλίου 2024, στις 12:00 μ.μ

 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη “Μια φορά ήταν ο καιρός”. Η παρουσίαση του βιβλίου είναι διαδραστική και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συνομιλήσουμε με τον συγγραφέα καθώς και να ανανεώσουμε την επαφή μας με τα βιβλία της βιβλιοθήκης. Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 27 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου, Καραΐσκου 104 Πειραιάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιέρωμα στον πολιτισμό.

Κυριακή 28 Απριλίου στις 11:00 το πρωί

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου, Καραΐσκου 104 Πειραιά, στάση μετρό δημοτικό θέατρο, οι Δροσουλίτες συνδιοργανώνουν με την Παγκρήτιο Ενωση την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ για την Κατοχή στην Κρήτη “Η τελευταία προσευχή”. Προλογίζει ο ιστορικός ερευνητής και συλλέκτης Κωστής Μαμαλάκης. Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 28 Απριλίου 2024, ώρα 12μ.

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, διοργανώνεται παρουσίαση βιβλίου «Ιστορίες αντοχής» του Γ. Αποστόλου. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 28 Απριλίου, στις 16.30

ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, σας προσκαλούν στον ιστορικό περίπατο «Ιστορίες μυστηρίου στο Παλαιό Φάληρο», με μια ξεχωριστή ξενάγηση, σε σημαντικά τοπόσημα της πόλης μας. Σημείο συνάντησης: Μνημείο Υποβρυχίων (Πάρκο Φλοίσβου). Τερματισμός: Δημοτι-κή Παιδική Βιβλιοθήκη Π. Φαλήρου (Αίαντος 28 & Σπάρτης). Ξεναγός και συνοδοιπόρος, θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος. Δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά, έως την Παρασκευή 26/04 και ώρα 14.00’ στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης dimotikivivliothikipf@gmail.com

Κυριακή 28/4 και ώρα 19:00

στο Πάρκο Δηλαβέρη, η παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες», σας προσκαλεί στην από κοινού ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση της 4ης & 5ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά. Γινόμαστε η φωνή της γειτονιάς Αγία Σοφία – Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά – Μανιάτικα, Άγιος Δημήτριος – Απόλλωνας. Γειτονιές που χρωματίζουν τον Πειραιά με μεγάλες αξιακές ρίζες. Γειτονιές που συνδέονται με την ιστορική εξέλιξη του Βιομηχανικού Πειραιά, του Πειραιά της εσωτερικής  μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Συζητάμε και επεξεργαζόμαστε προτάσεις για να τις διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ!

Κυριακή 28 Απριλίου ,2024, στις 8.00μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου με αφορμή την 10χρονη παρουσία της (με τουλάχιστον 10 ταινίες μικρού μήκους), η Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου διοργανώνει γιορτή Κινηματογράφου. Στη γιορτή αυτή θα ανταμώσουν όλες οι γενιές, Θα παρουσιασθούν οι μικρές και μεγάλες στιγμές της ομάδας, θα ακουσθούν live τραγούδια των ταινιών. Η γιορτή είναι μια γιορτή του σχολείου αλλά και μια γιορτή τέχνης (Κινηματογράφου) ενάντια στη βία!

Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ώρα 7:30μμ

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, διοργανώνεται συναυλία του μουσικού Σχολείου Πειραιά. Είσοδος Ελεύθερη.

3 με 6 Μαΐου,

Πάσχα για όλους  στη Λευκάδα

4ήμερη εκδρομή μόνο 235 ευρώ

με Αναστάσιμο και γεύμα Λαμπρής

με Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα του Ιονίου

Αναχώρηση Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου από Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ώρα 7:30πμ. Επιστροφή Δευτέρα του Πάσχα ώρα 8:30 μμ, περίπου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Θα φιλοξενηθούμε στο ξενοδοχείο

 ‘EVA BEACH’ 3*, που βρίσκεται

 στην παραλία του κοσμοπολίτικου Νυδρί, του πιο διάσημου οικισμού του νησιού.

Ξενάγηση στην πόλη της Λευκάδας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, θα γνωρίσουμε ορεινά & παραθαλάσσια χωριουδάκια της Λευκάδας, θα προσκυνήσουμε στη Ιερά Μονή της Παναγιάς Φανερωμένης το αρχαιότερο και μεγαλύτερο Μοναστήρι της Λευκάδας, 3 χιλιόμετρα έξω από την πόλη σ’ ένα καταπράσινο λόφο, που αποτελεί θρησκευτικό κέντρο του νησιού.

1η μέρα: Μ. Παρασκευή Πειραιάς – Ξυλόκαστρο – Μεσολόγγι – Τουρλίδα – Λευκάδα – Μονή Φανερωμένης –Νυδρί –πόλη Λευκάδας -Ακολουθία Επιταφίων

Αναχώρηση  με προορισμό το νησί της Λευκάδας. Στάση για καφέ στη περιοχή του Ξυλόκαστρου, όπου θα προσκυνήσουμε το επιτάφιο στην αρχαιοπρεπή εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης. Συνεχίζουμε για Μεσολόγγι. Στο κήπο των Ηρώων θα ακούσουμε λίγα λόγια για τους ήρωες προγόνους μας, για να καταλήξουμε για το προαιρετικό μας γεύμα στην Τουρλίδα της λιμνοθάλασσας. Συνεχίζοντας φθάνουμε στη πόλη της Λευκάδας. Προσπερνώντας το Ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας, τη μικρή ξύλινη γέφυρα των Στεναγμών φθάνουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης με ωραία θέα προς πόλη. Δίπλα στη κεντρική πύλη της μονής θα δούμε το μικρό ζωολογικό κήπο με τα διάφορα είδη πτηνών και ζώων, θα προσκυνήσουμε στον επιτάφιο της Ιεράς Μονής και θα ακούσουμε ένα κομμάτι της Θείας Λειτουργίας που ξεκινάει νωρίς το απόγευμα. Θα καταλήξουμε στο τουριστικό  Νυδρί και στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται πάνω στο κύμα. Λίγος χρόνος ελεύθερος μέχρι να μεταφερθούμε στη πόλη της Λευκάδας για να παρακολουθήσουμε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τη περιφορά  των επιταφίων από όλες τις ενορίες της πόλης, συνοδεία της φιλαρμονικής του νησιού. Διανυκτέρευση

2η μέρα: Μεγάλο Σάββατο Λευκάδα-Ξενάγηση πόλης-πρώτη Ανάσταση  & σπάσιμο κανατιών –Καρυά –Καταρράκτες Δημοσάρι- Χριστός Ανέστη!

Μεταφορά στη πόλη της Λευκάδας. Στη σημερινή μας περιήγηση θα  επισκεφθούμε το πάρκο Μποσκέτο, με τις προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων της Λευκάδας, όπως ο Βαλαωρίτης, ο Σικελιανός. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις ανθοστόλιστες αυλές, θα θαυμάσουμε ιστορικές εκκλησίες του 17ου και 18ου αιώνα, όπως τον Άγιο Νικόλαο (1687), τον Άγιο Μηνά(1707) του Χριστού Παντοκράτορα (1684) και τον Άγιο Σπυρίδωνα. Θα  καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία για το έθιμο του ‘’κομματιού’’ το σπάσιμο του πήλινου δοχείου και ξεκινάει μόλις ηχήσει η καμπάνα για την πρώτη Ανάσταση, ενώ η Φιλαρμονική παιανίζει στην κεντρική αγορά το εύθυμο ”Εωθινό” εμβατήριο και ο δήμος μοιράζει στους παρευρισκομένους πήλινα κεσεδάκια για να συμμετέχουν στο έθιμο .Το μεσημέρι  θα  επισκεφθούμε το στολίδι της ορεινής Λευκάδας τη Καρυά και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα ή καφέ γύρω από την κεντρική πλατεία με τα πλατάνια. Επιστρέφοντας το απογευματάκι, λίγο πριν από το Νυδρί θα σταματήσουμε στους δημοφιλείς καταρράκτες του Δημοσάρι, το σημαντικότερο ίσως φυσικό αξιοθέατο του. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στο κοσμοπολίτικο Νυδρί που τόσο αγάπησε ο Ωνάσης, για βόλτα ή χαλάρωση αφού το βράδυ μας περιμένει η Ακολουθία της Ανάστασης  στη διπλανή από το ξενοδοχείο μας εκκλησία. Μετά το ‘Χριστός Ανέστη’ σε όμορφο περιβάλλον θα τσουγκρίσουμε τα κόκκινα αυγά μας ανταλλάσοντας ευχές και θα απολαύσουμε ζεστή μαγειρίτσα και πλούσια εδέσματα σε μπουφέ

-3η μέρα: Πάσχα! Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα –Πασχαλινό Γλέντι –Βασιλική –Σύβοτα Λευκάδας

Γιορτινή μέρα, με πολλές όμορφες εικόνες και Πασχαλινό γλέντι. Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε με τη μικρή κρουαζιέρα μας στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. θα προσεγγίσουμε και θα ξεναγηθούμε στα κοντινά νησάκια του Ιονίου τα Πριγκηπόννησα, θα μπούμε στη Σπηλιά του Παπανικολή για να τραβήξουμε φωτογραφίες, θα αποβιβαστούμε για καφεδάκι στο όμορφο χωριουδάκι Βάθη πάνω στο Μεγανήσι και θα περιηγηθούμε γύρω από το Σκορπιό  -πρώην ιδιοκτησια του Αριστοτέλη Ωνάση και νυν ιδιοκτησία Ρώσου μεγιστάνα, τη Σπάρτη & το Καστρί, το Σκορπίδι & τη Μαδουρή, ιδιοκτησία νησί του ποιητή μας Βαλαωρίτη. Ακολούθως θα απολαύσουμε το πλούσιο Πασχαλινό μας γεύμα σε μπουφέ, που θα συνοδεύεται με ζωντανή μουσική και χορευτικά προγράμματα. Το απογευματινό μας καφέ και λίγο περπάτημα μετά το πολύ φαγητό, θα τα απολαύσουμε στο τουριστικό θέρετρο της Βασιλικής και στα γραφικά Σύβοτα Λευκάδας.

4η μέρα: 4η μέρα :Δευτέρα του Πάσχα -Λευκάδα-Λίμνη Τριιχωνίδας – Μονή Πατροκοσμά –‘Κρυφό Σχολειό’ Αγίας Παρασκευής- Πειραιάς

Αποχαιρετώντας τη Λευκάδα μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε  προς τη λίμνη Τριχωνίδα, τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδος. Περνώντας από όμορφα παραλίμνια χωριά, θα καταλήξουμε στη Μονή Πατροκοσμά, γυναικείο μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που φιλοξενεί και μέρος του ιερού του λειψάνου προς προσκύνημα. Συνεχίζουμε για το χωριό Θέρμος για να επισκεφθούμε σε θαυμάσια τοποθεσία το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο οποίο  φυλάσσονται τα άγια λείψανα και η θαυματουργός εικόνα της. Στην κρύπτη της μονής της Αγίας Παρασκευής,  θα ανακαλύψουμε το «Κρυφό Σχολειό», μια μοναδική αναπαράσταση (με κέρινα ομοιώματα) του κρυφού σχολειού όπου έμαθε τα πρώτα του γράμματα ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Ελεύθερος χρόνο στο Θέρμο για να γευματίσουμε στις ταβέρνες της περιοχής  που πλαισιώνονται από τα τρεχούμενα νερά.

Επιστροφή Πειραιά με ενδιάμεση στάση, γοητευμένοι από τις εικόνες της εκδρομής.

Τιμή κατ άτομο 235€ σε δίκλινο. Μονόκλινο δωμάτιο επιπλέον 20 ευρώ η διανυκτέρευση.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Μεταφορές περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν όπως θα αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα

3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό.

Πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα με σουβλιστό αρνάκι και εύγεστους μεζέδες, συνοδεία μουσικής.

Προκαταβολή 80 ευρώ

αι εξόφληση μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Γιάννη Κανατσέλη 6976228521.

Σάββατο 11 Μαΐου 2024, ώρα 6μμ,

Εορτή της Μητέρας

Η Εφημερίδα Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩ-ΤΩΝ, ο Σύλλογος Πανελλήνια Ένωση Γυ-ναικών Μάνης (ΠΕΓΜ), ο Σύλλογος Πανελλήνια Ένωση Μάνης και Φίλων Μάνης (ΠΑΣΜΑΦΙΝ),

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειριαά

διοργανώνουμε εκδήλωση με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας και σας καλούμε όλους να εορτάσουμε μαζί με τις Μανούλες όλου του κόσμου

Ομιλίες και απαγγελίες ποιημάτων από φίλες και φίλους

Θα χαιρετίσουν: Η πρόεδρος της ΠΕΓΜ Γιώτα Ρίτσου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΜΑΦΙΝ Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Αρχισυντάκτης της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ Γιάννης Κανατσέλης.

Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, ώρα 7μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, θα προσφερθεί φιλικό τσάϊ με την ευκαιρία της εορτής της Μητέρας. Οι κυρίες από την ομάδα βιβλίου με υπεύθυνη την κ. Ρία Ζάχου θα επιμεληθούν το σχετικό τιμητικό αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, ώρα 7:30μμ

στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα μιλήσει ο Μ. Κάσσης, γλύπτης, πετροδάσκαλος, με θέμα: «Ο χρυσούς αιώνας είναι ο 5ος». Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 14 Μαΐου 2024, ώρα 7:30μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει ο Θεο-λόγος Τερζιάδης, Διαχείριση κρίσεων υγείας Ιατρικής Σχολής Πα-νεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδευτής Ναυαγοσωστών, Εκπαιδευ-τής Α΄ βοηθειών με θέμα: «Ασ-φάλεια στο νερό: Κίνδυνοι, πρόληψη και ασφαλής συμπεριφορά». Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, ώρα 11πμ

στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι, θα συναντηθούν τα μέλη και οι φίλες της ΧΕΝ Πειραιά για επίσκεψη στο Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αθήνα.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, ώρα 6μμ

στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Δραγάτση 1, γιαπί Ραλλείου, το Λογοτεχνικό εργαστήρι «Εν Πλώ» θα αναλύσει την προσωπικότητα και το έργο του Ρομαίν Ρολάν (1866-1944), 80 χρόνια από το θάνατό του. Ομιλήτρια: Αντουανέττα Στέκα – Ασωνίτου. Θα προηγηθεί ωριαία παρουσίαση – επεξεργασία κειμένων και εργασιών μελών και φίλων. Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ώρα 6μμ

στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, στο κτήριο του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, θα τελεστεί η ακολουθία του Εσ-περινού.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ώρα 8μμ

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Σάββατο 18 Μαΐου 2024, ώρα 7:30πμ

στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, στο κτήριο του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, θα τελεστεί Ιερά Θεία Λειτουργία.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ\

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κά-τω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡ-ΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συ-ζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σο-λομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 11πμ

στα γραφεία του Σωματείου «Η ΝΕΑ ΣΙΝΑΣΟΣ» Αλιπέδου 27, 29 Πειραιάς, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση. Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας, η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή. 26 Μαΐου 2024, ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ο Σύλλογος Φίλων Μου-σείου Μάνης «Μιχάλης Κάσ-σης», διοργανώνει Επίσκεψη με ξενάγηση στην έκθεση στη μόνιμη έκθεση του Εθνικού Αρχαι-ολογικού Μουσείου ‘‘Συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων’’. Συ-νάντηση στις 10:45 π.μ. στην είσοδο του μουσείου, Πατησίων 44, Αθήνα (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).’

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 ώρα 6:30μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, θα πραγματοποιηθεί Ολομέλεια των μελών της.

Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ώρα 20:30, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, Καραΐσκου 104, Πειραιά, γλέντι της Δραματικής Σχολής για την οικονομική ενίσχυσή της.

Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ώρα 6 μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου Πειραιά, θα μιλήσει ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος της ιεράς Μονής ΤρικόρφουΔωρίδος. Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 20.00.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης Κωνσταντίνος Βολανάκης: ο ζωγράφος της θάλασσας επιστρέφει στον Πειραιά, που θα πραγματοποιηθούν στο Ναυτικό Μουσείο Ακτή Θεμιστοκλέους, Μαρίνα Ζέας. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό έως και τις 29 Ιουνίου 2024.

Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στις 8:30 το βράδυ

 η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στις «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» και σας προσκαλεί στον εορτασμό της επετείου της ιστορικής Μάχης της Κρήτης. Πλατεία Κοραή Πειραιά Πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, Πραγματοποιείται το Αρχονταρίκι. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ώρα 7:30μμ,

 στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Ν. Καραγιάννη, Δρ. Επιστημών της Αγωγής, Συγγραφέα με τίτλο: ‘‘Το Θέατρο για παιδιά και ενήλικες. Ιστορικές, Θεωρητικές και Ιδεολογικές Αναζητήσεις στο Σχολικό, Ερασιτεχνικό, Επαγγελματικό Θέατρο’’. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Κυριακή Πετράκου, Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. Σταυρούλα Μιχαλίτση, Φιλόλογος, τ. Υποδιευθύντρια 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης Πειραιά. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει: Έφη Καραγιάννη, ηθοποιός, σκηνοθέτιδα, θεατροπαιδαγωγός. Είσοδος Ελεύθ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, ώρα 6μμ

στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Δραγάτση 1, γιαπί Ραλλείου, το Λογοτεχνικό εργαστήρι «Εν Πλώ» θα λήξει τις εργασίες του για την Χειμερινή περίοδο 2023-2024, θα αναλύσει την προσωπικότητα και το έργο του Σπύρου Περεσδιάδη (1794-1875), 230 χρόνια από τη γέννησή του. Ομιλητές: Αργυρώ Χατζηπαναγιώτου, Ιωάννης Μαγιάτης. Θα προηγηθεί ωριαία παρουσίαση – επεξεργασία κειμένων και εργασιών μελών και φίλων. Θα ακολουθήσει Συνεστίαση Μελών και Φίλων.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει Επίσκεψη με ξενάγηση στο Βιοδυναμικό κτήμα και οινοποιείο Τάκη Καλύβα – Μαρίας Μπαμπίλη στο Μαλαντρένι Αργολίδας.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, ώρα 7μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, οι ομάδες βιβλίου θα παρουσιάσουν τα βιβλία που διάβασαν και ανάλυσαν τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα τα καλλιτεχνικά τμήματα θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, ώρα 7:30μμ

στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Κωτσινά – Λέκκα, φιλόλογος, με θέμα: «Ποιμενικός Βίος». Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 ώρα 8μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το κλείσιμο της χρονιάς με ουζάκι, μεζεδάκια και καλή παρέα.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ώρα 7μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, τα τμήματα κοπτικής – ραπτικής θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Είσοδος Ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *