Πισσαρίδης: Απεξάρτηση από τον τουρισμό
Εδώ και δεκαετίες μοιραίοι και παράλυτοι πολιτικοί θεωρούσαν τον τουρισμό την (δήθεν) «βαριά βιομηχανία» μας. Όμως σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διακεκριμένος και διάσημος νομπελίστας, καθηγητής οικονομικών Πισσαρίδης δήλωσε: «Η χώρα μας πρέπει να εκσυγχρονίσει τη βιομηχανία της και να απεξαρτηθεί από τον τουρισμό. Ο τουρισμός δεν μπορεί ποτέ να είναι ηγετικός κλάδος στην τεχνολογική επανάσταση, ενώ επιβαρύνει το περιβάλλον».
Δυστυχώς ο τουρισμός χαρακτηρίζεται φιλανθρωπικός, αφού τα τελευταία 20 χρόνια τα διαφυγόντα κέρδη σε μετρό και ΗΣΑΠ ανέρχονται σε τρις με τουρίστες να απολαμβάνουν δωρεάν μετακινήσεις, αφού οι κηφήνες ελεγκτές καθεύδουν.
Είναι γνωστό τοις πάσι πως το απόστημα με τις παράνομες συναλλαγές στις Πολεοδομίες συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. Ένας στους τρείς χρηματίζεται. Η διαφθορά αυτή θα συνεχίζεται λόγω ατιμωρησίας. Πολεοδομικό χάος σε όλη την επικράτεια με συνεχή βιασμό του περιβάλλοντος. Η χώρα μας έχει την πλανητική πρωτοτυπία να…. νομιμοποιεί αυθαίρετα.
Πρόσφατα υπάρχει ανεξέλεγκτη έκδοση ηλεκτρονικών αδειών που σημαίνει νέα γενιά αυθαιρέτων. Δυστυχώς ούτε τα κρατικά κανάλια δεν φιλοξένησαν ποτέ τον ανωτέρω νομπελίστα σε συζήτηση με την υπ. Τουρισμού και εκπροσώπους του, αφού δυστυχώς προτιμούν τα σκουπίδια με…. τα σίριαλ.
Γιώργος Τρανταλίδης
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
