ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..Σε «καπάτσο» η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν
Σε «καπάτσο» δείχνει ότι βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο «χαρταετός» των Ελληνοτουρκικών συζητήσεων. Όπως πάνε έρχονται, άπραγοι οι Έλληνες Πρωθυπουργοί, από τις συναντήσεις τους με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή είναι η αλήθεια και καμία άλλη, που διέδιδαν οι δεξιόστροφοι πριν λίγα χρόνια για τον Τσίπρα και που διαδίδουν οι αριστερόστροφοι σήμερα. Δηλαδή ότι υπάρχει εθνικό έλλειμα, μειοδοσία, παραχωρήσεις, υποχωρήσεις που οδηγούν τη Χώρα σε τετελεσμένες καταστάσεις εθνικά επιζήμιες και πολλές παρόμοιες, κυρίως δημοσιογραφικές μπαρούφες που βεβαίως δεν εξυπηρετούν κανένα εθνικό συμφέρον, αλλά με τη μαύρη προπαγάνδα εξυπηρετείται το κάθε κομματικό συμφέρον ανοίγοντας τάφους.
Και αφού όλα αυτά τα τερτίπια της διπλωματίας δεν φέρνουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στις σχέσεις των δύο Χωρών, γιατί γίνονται συχνά; Απόδειξη πως δεν πετυχαίνουμε τίποτα είναι οι αγορές των Bellara και των Rafal. Ένας πιθανός λόγος που γίνονται αυτές οι συναντήσεις είναι πως κάποιοι ισχυροί του εξωτερικού, κυρίως της Δύσης, το απαιτούν και το επιβάλλουν για δικούς τους γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς λόγους. Δηλαδή λένε: «όλα είναι υπό έλεγχο μην ακούτε τον Ερντογάν και τον Μητσοτάκη, αυτοί κάνουν ό,τι τους πούμε».
Γεγονός είναι πως «ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» για τους Τούρκους είναι καθημερινή επίμονη θέση και εμμονή, καθώς επίσης και το «Caseous Belli», αν κι εφόσον προεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Πράγμα που για εμάς είναι ανυποχώρητο δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας και Διεθνούς Θαλασσίου Δικαίου.
Κατά τ’ άλλα θεωρήθηκε επιτυχημένη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν γιατί λέει, μένει ανοικτός ο διάδρομος του διαλόγου!
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, καταγγέλλει «κατευνασμό στα εθνικά». Τι σημαίνει «κατευνασμός»; Σημαίνει ηρεμία, μείωση της έντασης και διερωτάται κανείς, τι θα έπρεπε να κηρύξουμε πόλεμο; Ναι, να κηρύξουμε αν μας απειλήσουν έμπρακτα και όχι με τσαμπουκάδες και πορδές. Τώρα να μου πείτε ότι πουλάνε οι πολεμικές ιαχές στα ΜΜΕ του έντυπου τύπου και του πληκτρολογίου…
Και ερχόμαστε τώρα στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που μάλλον ξέρουμε με τι ασχολούνται. Ασχολούνται με αυτά που πρέπει ή με τον Καρεκλοκενταυρισμό; Ναι, ασχολούνται με τις αρχηγικές και επιτελικές θέσεις και θεσούλες μέσα στα κόμματά τους, κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο με τα εθνικά, τα αγροτικά, της υγείας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας, της παιδείας, της ενέργειας, της οικονομίας και της εργασίας τα προβλήματα.
Το δυστύχημα για τη Χώρα μας είναι πως το ίδιο συμβαίνει και στο κυβερνών κόμμα της ΝΔ.
Συνοψίζοντας έχουμε: Δούκας και Γερουλάνος εναντίον Ανδρουλάκη. Τσίπρας εναντίον Φάμελου και ΣΥΡΙΖΑ. Μητσοτάκης εναντίον Καραμανλή και Σαμαρά. Δένδιας Δελφίνος και ακολουθούν άλλοι.
Σχεδόν όλοι, όμως συμφωνούν να μην αρθεί το Άρθρο 86 του Συντάγματος (περί ευθύνης Υπουργών κ.λ.π.) και να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην Κινεζοποίηση των Ελλήνων Πολιτών με το υποχρεωτικό διεθνές φακέλωμα της Κάρτας του Πολίτη και του Προσωπικού Αριθμού, διότι το εσωτερικό φακέλωμα ήδη υπάρχει με ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Αρ. Δελτ. Ταυτ. Και Αρ. Δημοτολογίου και τα οποία δεν καταργούνται! Γιατί;
Με όλα αυτά λοιπόν τι κερδίσαμε διπλωματικά ως Χώρα, από την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία; Τίποτα, το ίδιο πιστεύω και οι Τούρκοι. Οι μόνοι που κέρδισαν πολιτικά είναι ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν. Έδειξαν μια εικόνα ειρηνόφιλων που καλλιεργεί τον ειρηνικό διάλογο και αυτό μας πρόβαλλαν τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, ελληνικά και τούρκικα. Τυχαίο; Όχι βέβαια και για να δουν αυτοί που μας κυβερνούν ότι δεν μασάμε ταραμά, για το λόγο αυτό έδωσε πρόσκληση ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν να επισκεφθεί την Αθήνα. Πότε; Όποτε κρίνει ο Ερντογάν. Δηλαδή όποτε τον συμφέρει για εσωτερική κυρίως πολιτική κατανάλωση… Σε «καπάτσο» λοιπόν ο χαρταετός Ελληνοτουρκικής Διπλωματίας σε επίπεδο κορυφής για μία ακόμη φορά.
