Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε πολλά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο να υπονοούν, ή να υποπτεύονται πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και Τουρκίας άμεσα. Τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν μια τέτοια ενέργεια είναι πολλά και σοβαρά. Αλλά δείχνουν τη μια όψη του νομίσματος και όχι και τις δύο. Η άλλη όψη είναι αυτή που απαγορεύει αυστηρά στον Ερντογάν να προβεί σε τέτοιο ατόπημα και υπενθυμίζουμε πως ο Ερντογάν δεν είναι Ζελένσκι.
Η μία όψη έχει τις «Γαλάζιες Πατρίδες», νευρικές αντιδράσεις στις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, μεγάλες ανησυχίες για τα ισραηλινά οπλικά συστήματα που προμηθεύεται η Κύπρος και άλλα. Η άλλη όψη είναι η εσωτερική κακή οικονομία της Τουρκίας, το δημοκρατικό έλλειμα που κυριαρχεί από το υπάρχον καθεστώς, το Κουρδικό ζήτημα διχάζει ενώ ο Bahceli τρέχει τη διαδικασία για αποφυλάκιση Ocalan, ο Erdogan περιμένει τις εκλογές. Επίσης πρόσφατη δικαστική απόφαση – βόμβα στην Τουρκία: Καθαίρεση του ηγέτη αντιπολίτευσης Ozel – Στη θέση του ο αδύναμος Kilicdaroglu.
«Απόπειρα πραξικοπήματος» χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση την καθαίρεση Ozel.
Σε φάση έντονης αστάθειας εισέρχεται η Τουρκία, μετά την απόφαση δικαστηρίου να ακυρώσει το συνέδριο του 2023 του CHP, προκαλώντας ντόμινο αναταράξεων τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα τοwww.bankingnews.gr.
Πιστεύουμε λοιπόν πως ο Ερντογάν δεν θα τολμήσει τουλάχιστον προς το άμεσο παρόν, πέρα από τους κομπασμούς και γνωστούς τσαμπουκάδες που εκμεταλλεύονται και την μαύρη για τον Ελληνισμό ημέρα της 29ης Μαΐου. Που το πάει όμως; Μα που αλλού; Ό,τι αρπάξει από οπουδήποτε μιας και τελειώνει.