Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη ‘Φιλιώ’ στα Κύθηρα

κύθηραΠράσινο νησί τα Κύθηρα, γνωστό αυτό, αλλά αυτή η παραλία, η παραλία του Χαλκού, διαφέρει πολύ ως προς το βασικό στοιχείο του νησιού.

Είναι ένας κολπίσκος ανάμεσα σε δύο μεγάλους βράχους, με βότσαλο και χωρίς δέντρα και πρασινάδες.

Ένα ξεχωριστό άγριο και γυμνό τοπίο, μία παραλία που μαζί με το Μελιδόνι, πιστεύω είναι οι πιο όμορφες του νησιού. Και θα ‘ναι έγκλημα να μη βουτήξεις στα νερά της.

Το επίσης όμορφο όμως για μας τους κοιλιόδουλους, είναι ότι πολύ κοντά βρίσκεται ο οικισμός Κάλαμος, όπου αξίζει να σταματήσεις κατά την επιστροφή σου απ’ το μπάνιο. Και ο λόγος της στάσης σου έχει ένα και μόνο όνομα: «Φιλιώ». Πρόκειται για την ταβέρνα που τιμήσαμε όσο καμία άλλη τις έξι μέρες που περάσαμε πριν τρία καλοκαίρια στα Κύθηρα. Πέρα απ’ τα παραδοσιακά φαγητά που φαντάζεσαι ότι βρίσκεις σε μια ταβέρνα και προφανώς τα βρίσκεις κι εκεί -απλά πολύ πολύ πολύ πολύ πιο νόστιμα από όσο έχεις ονειρευτεί- ξεχωρίζει και μία τοπική λιχουδιά. Το ντόπιο τηγανόψωμο το οποίο σερβίρεται με τυρί και κόκκινη σάλτσα.Θα κάνεις κι εσύ το λάθος και θα το παραγγείλεις ως ορεκτικό, αλλά πίστεψέ με, τη δεύτερη φορά που θα ξαναπάς στη «Φιλιώ», θα το ζητήσεις ως κύριο πιάτο. Μοναδικό.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *