Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιβλιοκριτική.«Αειναύτες»

φρίξοςΚαλωσορίζουμε το δέκατο πέμπτο βιβλίο «Αειναύτες της Ψυχής και του Ανέμου», του φίλου, γνωστού λογοτέχνη Κώστα Στεφανόπουλου, και του ευχόμαστε καλοτάξιδο όπως και τα προηγούμενά του. Η ωραία αυτή ποιητική συλλογή αποθησαυρίζεται από 46 διαλεχτά ποιήματά του.

Ο Συγγραφέας, που γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε πλοίαρχος (αρχηγός Σχολής στις τρεις τελευταίες τάξεις) στην περιώνυμη Σχολή Εμπορικής Ναυτιλίας στην Ύδρα και στο UNIVERSITY TENNESSEE στις ΗΠΑ, ταξίδεψε ως αξιωματικός και πλοίαρχος με ωκεανοπόρα εμπορικά πλοία σ’ όλη την υδρόγειο, δίδαξε για μια δεκαετία στο Κέντρο Επιμόρφωσης Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού και διετέλεσε διευθυντής ναυτιλιακών επιχειρήσεων επί μία 35ετία.

Ο Καπετάν Κώστας, που από μικρός είχε έφεση στα γράμματα, στα σπουδαστικά του χρόνια στην Ύδρα, ανέλαβε την έκδοση του περιοδικού της Σχολής «Ναυτίλος», αργότερα «Δρόμος» και τώρα το «Νέα Σκέψη», που θεωρείται και το αρχαιότερο λογοτεχνικό περιοδικό μετά τη «Νέα Εστία».

Ο Ποιητής μας έχει βραβευτεί από πολλές λογοτεχνικές ενώσεις και από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Είναι σύμβουλος της Ακαδημίας Κοινωνικών Εθνικών Πολιτιστικών Σχεδιασμών και ιδρυτικό μέλος του Αριστοτελικού Φιλοσοφικού Ομίλου της Αθήνας.

Φρίξος Δήμου

Πλοίαρχος Ε.Ν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *