Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. (Παραπολιτικό της εβδομάδας)

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣΑφού πλέον μάθαμε για τα καλά τη μυστική Διπλωματία και τη Διπλωματία της αγκαλιάς καιρός είναι να μάθουμε και τη Διπλωματία της σαλαμούρας, η οποία είναι η αρχαιότερη όλων.

 

Διπλωματία της σαλαμούρας είναι να βρίζει ο Ερντογάν, απρεπώς, τον Μακρόν και ο Τσαβούσογλου να παινεύει την Γαλλοτουρκική φιλία, ή συνεργασία, ή αλλαξομπιζνολόι κ.λ.π.

Βέβαια, η αλίπαστη αυτή Διπλωματία είναι γνωστή από την εποχή των: Σουν Τσου (771 π.Χ.), Μαρδοχαίου – Αρταξέρξη (485 π.Χ.), Θουκυδίδη (460 π.Χ.), Μακιαβέλι (1469-1527 μ.Χ.) και άλλων. Βλέπετε λοιπόν πως η σαλαμούρα διατηρεί άψογα αυτή τη Διπλωματία. Αυτό συμβαίνει διότι περισσεύει η ανοησία σε όσους την αποδέχονται, ενώ ξεχειλίζει η κουτοπονηριά σε όσους την προσφέρουν.

Ας περιμένουμε την ιστορική διαβεβαίωση που θα μας επιβεβαιώσει αν ο Γάλλος Πρόεδρος την αποδεχθεί ή όχι και θα το αντιληφθούμε από τη θέση της Γαλλίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για την Τουρκία. Τώρα για τον Τούρκο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας, η κουτοπονηριά είναι μεταδοτικό γονιδιακό τους αρχέτυπο, που δυστυχώς εξαπλώνεται και στους Νεοέλληνες δια του αλίπαστου εκφυλισμού. Ας προσέξουμε λοιπόν την εθνική και ευρωπαϊκή μας υγεία για να έχουμε Πατρίδα, είτε σε Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε σε Ευρωπαϊκή Διάλυση. Ελπίζουμε στο πρώτο.

Ο ΑΝΑΛΑΤΟΣ ΣΕΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *