Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Πάλι η Ευρωπαϊκή Ένωση θυσίασε το Μέγα στο Μικρό Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΣΟΥΛΑ

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Αν το Μέγα για την Ε.Ε. δεν είναι η αδιάλειπτη προσπάθεια των Ευρωπαίων να φθάσουμε στην απόλυτη και ουσιαστική Ένωση, τότε τι είναι; Μήπως είναι η ίδρυση και ανάπτυξη ενός δυτικού χαρτοβασιλείου; Αν είναι αυτό, ταπεινά πιστεύουμε πως έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια με την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, που ιστορικά αποδεδειγμένα η Ελλάδα σύρθηκε δια της βίας στο βωμό της αναγκαστικής θυσίας προς όφελος Εταίρων. Ωφελήθηκαν ορισμένα κράτη και όχι στο σύνολό της η Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Για το λόγο αυτό, η θυσία με άφθονο διασυρμό της Ελλάδας, ιστοριογραφικά θα παραμείνει ως μέγιστη αδικία από τους δήθεν Ευρωπαίους Εταίρους, Φίλους και Συμμάχους!

Σε τόσα και τόσα οι Ευρωπαίοι αγνοούν την Ελλάδα, όπως ο Βέλγος Σαρλ Μισέλ και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέχθηκε την ταπείνωση της ταλαίπωρης Ούρσουλα από τον Ερντογάν!

Καιρός είναι να μάθετε, για το καλό σας, πως ο Δένδιας δεν είναι Ούρσουλα. Δεν είναι Πρόεδρος μιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και όταν τον αγνοείτε, αγνοείτε την Ελλάδα. Στη συνέχεια θυσιάζετε το Μέγα της Ε.Ε. και απολαμβάνετε μόνο το δικό σας οικονομικό – κρατικό συμφέρον. Άρα, εν ολίγοις, απεργάζεστε τη διάλυση της Ε.Ε. και βαδίζετε με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ από τις δύο Συνθήκες της Ρώμης του 1957, όπου ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.) και η Ευρωπαϊκή Κοινότητα  Ατομικής Ενέργειας, από τις οποίες προήλθε η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Οι Ευρωπαίοι Εταίροι δημιουργούν «Εταιρείες» με Τούρκους, Λίβυους και Παλαιστίνιους χωρίς την Ελλάδα και την Κύπρο. Διαπραγματεύονται τις ΑΟΖ των δύο χωρών Κρατών – Μελών της Ε.Ε. ενισχύοντας την πειρατική πολιτική Ερντογάν σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο! Έτσι θυσιάζουν το Μέγα στο Μικρό.

Αφού λοιπόν ζήσαμε και αντιμετωπίσαμε, επιτυχώς, μόνοι μας το Τουρκολυβικό Μνημόνιο με το οποίο η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, με έδρα την Τρίπολη της Λιβύης συμφώνησαν παράνομα σε καθορισμό θαλασσίων ζωνών, όπως τους συμφέρει, πάμε για άλλη πειρατική ενέργεια σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου.

Αυτή τη φορά μαθαίνουμε πως η Τουρκία και η Παλαιστίνη πρέπει να συνάψουν μια «αμοιβαία επωφελή συμφωνία» καθορισμού θαλασσίων συνόρων, όπως αυτή που υπογράφτηκε με τον Φάρατζ.

Αυτά συμβαίνουν σήμερα που ο κόσμος ζει σε ένα πανδαιμόνιο. Από τη μια οι Η.Π.Α. προσπαθούν παντοιοτρόπως να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο της Ευρασίας, όπου συνεχώς η Ρωσία πατάει το πόδι της, με διάφορες στρατηγικές και από την άλλη η Κίνα πλέον τείνει να στεφθεί Μις Οικονομική Υφήλιος.

Αυτό θα σήμαινε την εκθρόνιση του Δολαρίου από το θρόνο του Παγκόσμιου Νομίσματος, που περισσότερο από το ένα τρίτο του κόσμου ακαθάριστο εγχώριο προϊόν προέρχεται από χώρες που πάσσαλος στα νομίσματά τους είναι το Δολάριο.

Πως λοιπόν πορεύεται στο ζοφερό μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση; Με σταθερές κοινοτικές γεωπολιτικές και γεωοικονομικές θέσεις, ή με τυχάρπαστες πρακτικές του ό,τι βουτήξει ο καθένας; Και αν ω μη γένοιτο συμβαίνει το δεύτερο τι πρέπει να πράξουν Ελλάδα και Κύπρος;

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τόσο η Κυβέρνηση, όσο και όλη η Αντιπολίτευση τα γνωρίζουν όλα αυτά πολύ καλύτερα και περισσότερο άρτια από εμάς και θα πράξουν το καλύτερο, υπερβαίνοντας ακόμη και τα όρια που επιβάλλουν οι διάφοροι ισχυροί εντός και εκτός της χώρας. Τουλάχιστο αυτό το είδαμε από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια όταν πρόσφατα στην Άγκυρα τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να γίνει η Τουρκία μέλος της Ε.Ε. οφείλει να αποδεχθεί τη Σύμβαση UNCLOS. Αυτή αφορά το Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών. Κουβέντες ξάστερες και σταράτες από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *