Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Τουρισμός διπλωμάτης ειρήνης

Αν η προφητεία εννοεί τον επικείμενο Ελληνοτουρκικό πόλεμο, δεν θα εκπληρωθεί λόγω τουρισμού εφέτος το καλοκαίρι.
Αν η προφητεία εννοεί τον επικείμενο Ελληνοτουρκικό πόλεμο, δεν θα εκπληρωθεί λόγω τουρισμού εφέτος το καλοκαίρι.

Προχωρώντας προς τους θερινούς μήνες διαμορφώνεται ένα ειρηνικό moratorium στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Δεν θα λέγαμε τα ίδια όμως, ή τουλάχιστον με την ίδια σιγουριά πως αυτό συμβαίνει και με τις σχέσεις Κύπρου –Τουρκίας. Για το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται, έστω για λίγο χρονικό διάστημα, μέχρι τα μέσα Αυγούστου αιτία είναι η θερινή τουριστική κίνηση προς τις δύο χώρες. Τόσο η Ελλάδα και κατά πολύ περισσότερο η Τουρκία έχουν άμεση ανάγκη για τα έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας. Επομένως πολεμικές εντάσεις και θερμές πρακτικές στα Σύνορα και στο Αιγαίο θα παγώσουν τη θερινή τουριστική εισροή μεγάλων οικονομικών ποσών, τόσο στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Τουρκία. Αυτό δεν το επιθυμεί καμία χώρα.

Ως γνωστό, η Τουρκική Οικονομία σήμερα βρίσκεται στο χειρότερο χάλι της τελευταίας δεκαετίας και το κατρακύλισμά της συνεχίζεται σε επικίνδυνο βαθμό για τη χώρα. Επίσης και η Ελληνική Οικονομία έχει τα δικά της χάλια εξ’ αιτίας της κρίσης του Covid – 19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *