Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η Συνταγή της Φωνής.

Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές

πιπεριέςΥΛΙΚΑ: 8-10 πιπεριές (κόκκινες – κίτρινες – πράσινες), 2 μελιτζάνες (το εσωτερικό τους), 3 μεγάλα κρεμμύδια, 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για γεμιστά, 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, ½ φλιτζ. τσαγιού κρασί, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο, ½ φλιτζ. δυόσμο ψιλοκομμένο, 4 κουτ. σούπας κορινθιακή σταφίδα, 2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι, 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικου σύκο, Αλάτι, Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε με το 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ψιλοκομμένη την μελιτζάνα, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και μυρωδικά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και την κρέμα βαλσάμικου σύκο.

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι. Βγάζουμε τα σπόρια, τις λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τις γεμίζουμε μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *