Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Γεύματα αγάπης στους αστέγους στο λιμάνι

ΓΕΥΜΑΤΑ3Γεύματα αγάπης στους αστέγους που διαμένουν στο λιμάνι και στις δομές φιλοξενίας του Δήμου, προσέφεραν, ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, με στόχο κανένας συνάνθρωπός μας να μην αισθάνεται μόνος, ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, υποδέχτηκαν στο λιμάνι την Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδο, για να προσφέρουν μαζί τα εορταστικά γεύματα στους ανθρώπους που μένουν εκεί.

Συνολικά για τις ημέρες των εορτών διανεμήθηκαν 2.500 γεύματα σε μοναχικούς αστέγους, καθώς και σε εκείνους που φιλοξενούνται στον ξενώνα φιλοξενίας του Δήμου.

Στο λιμάνι, για τη διανομή των γευμάτων, βρέθηκαν επίσης, ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νικήτας Κανάκης, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Φλώρα Νομικού.

Η Υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου, σε δήλωσή της, υπογράμμισε: «Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια καθημερινή προσπάθεια από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τη στήριξη των πιο ευάλωτων, των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πρόβλημα στέγασης. Με μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως είναι η διανομή γευμάτων, υπνόσακων και ειδών ρουχισμού, αλλά και με την υλοποίηση προγραμμάτων, όπως είναι το «Στέγαση και Εργασία» προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια».

Ο Υφυπουργός κ. Κατσαφάδος, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και της ΚΟ.Δ.Ε.Π., η οποία δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη και την υποστήριξη σε όλους τους ανθρώπους, σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δοκιμάζονται. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ημέρες γιορτής, ημέρες χαράς και αγάπης. Αυτά νομίζω προσπαθεί να μεταδώσει αυτή η κίνηση. Να μοιράσει απλόχερα χαρά και αγάπη σε αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του, τόνισε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παραμονή Πρωτοχρονιάς είμαστε στο κεντρικό λιμάνι στον Πειραιά για να προσφέρουμε γεύματα στους αστέγους που μένουν εδώ. Είναι μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τις γιορτινές αυτές ημέρες. Νιώθουμε ότι ως Δήμος είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ελπίζω και εύχομαι το ίδιο να αισθάνονται κι εκείνοι γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε δημιουργήσει στην πόλη ένα κοινωνικό δίκτυο προστασίας πολύ ισχυρό. Υλοποιούμε προγράμματα και κοινωνικές δράσεις, στηρίζοντας ουσιαστικά τις ευπαθείς ομάδες του Πειραιά αλλά και τους πιο ευάλωτους, που είναι οι άστεγοι. Στόχος μας είναι κανένας Πειραιώτης να μην μένει μόνος του και πιστεύω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουμε. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους!».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος! Και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο με τη σημερινή  παρουσία μας εδώ, στο λιμάνι του Πειραιά, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά με τη διαρκή μας παρουσία 365 μέρες τον χρόνο, μέσω των ειδικών προγραμμάτων στήριξης και τις εθελοντικές  δράσεις της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *