Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κορασίδων Ελλάδος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ1Το πρωί της Πέμπτης, 28 Απριλίου 2022, η ομάδα ποδοσφαίρου κορασίδων της Εθνικής Ελλάδος με την εκπρόσωπο του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, κ. Ζαχαριουδάκη Χριστίνα, επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Την ομάδα δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, ο οποίος επαίνεσε τα μέλη της για τις ποδοσφαιρικές προσπάθειές τους, λέγοντας ότι και οι Πατέρες της Εκκλησίας χρησιμοποιούν ως παράδειγμα τους αθλητές, για την εξάσκηση του πνεύματος και του σώματός τους, την εγκράτεια, ως παράδειγμα για τους πνευματικούς αγώνες στο στάδιο της αποκτήσεως των αρετών.

Επιπλέον ευχήθηκε στα μέλη της ομάδας να έχουν τη δύναμη, τη χάρη και το φως του Αναστάντος Χριστού για την επίτευξη επιτυχιών στον τομέα του επαγγέλματός τους και των αγωνισμάτων τους, και τις χαρακτήρισε «ως ζωντανή ελπίδα και ως παράδειγμα προς μίμηση», έχοντας ως κέντρο της ζωής τους τον Χριστό, ο Οποίος είπε ότι «εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή. «Είμεθα το γένος του Χριστού, είμεθα ελεύθεροι». Επιβιώνομεν των διακυμαινομένων καταστάσεων της Αγίας Γης εν τω ονόματι του Χριστού. Είμεθα έθνος Χριστού. Παγκοσμιοποίηση είναι η ανατροπή των φυσικών νόμων. Έχετε υπ’ όψιν υμών «τον ηνίοχον» ως λέγουν οι Πατέρες, άνευ παρωπίδων προσηλωμένον εις τον στόχον του».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι εκπρόσωποι της ομάδας προσέφεραν στον Πατριάρχη την φανέλα της ομάδας τους και αμφορέα αρχαίας ελληνικής τέχνης ο δε Πατριάρχης επέδωσε εικόνες και έδωσε τις ευχές Του για την επίσκεψή τους στον Πανάγιο Τάφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *