Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..«Αγαπώ τα ζώα»Δράση ευαισθητοποίησης και αγάπης, στην πλατεία Κοραή

ΖΩΑ5Στην πλατεία Κοραή, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση, γεμάτη ευαισθησία και αγάπη, αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, με τίτλο «Αγαπώ τα ζώα», από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και επαγγελματίες της πόλης, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2022.

Συγκινητική ήταν η παρουσία της χειρίστριας στο κέντρο σκύλων οδηγών Ελλάδος κυρίας Αντωνίου Έλσας με τη σκυλίτσα οδηγό «Ντόρα». Η κα Αντωνίου ανέλυσε στο κοινό πόσο σημαντική προσφορά έχουν στηνΖΩΑ2 καθημερινότητά τους οι σκύλοι-οδηγοί στα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης.

Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων κέρδισαν οι αστυνομικοί σκύλοι, στην παρουσίαση των δυνατοτήτων τους, από τους εκπαιδευτές συνοδούς τους αστυνομικούς, που απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων φιλόζωων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι σήμερα εδώ και μας τιμά με την παρουσία του στην κατάμεστη πλατεία Κοραή, που δείχνουμε όλοι μας την  αγάπη μας  για τα ζώα. Έχουμε ξεκινήσει ως Δημοτική Αρχή μια μεγάλη προσπάθεια από το 2019 για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα. Με τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος και την κ. Καρακατσάνη, έχουμε προβεί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες και προσπαθούμε με ενδιαφέρον να υλοποιήσουμε σημαντικά προγράμματα. Να ευχαριστήσω την κ. Καρακατσάνη για τη δουλειά που κάνει σε αυτό το κομμάτι».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας. Είναι πολύ συγκινητική! Θα αναφερθώ εν συντομία στις δράσεις μας από το 2019.  Αρχίσαμε με σίτιση των ζώων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες όπου μπορούσαν όλοι οι δημότες να πάρουν τροφή για τα αδέσποτα ζώα. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε το 2019, 2020 και 2021 σε ένα πρόγραμμα στειρώσεων για τις γάτες, το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει.

Συνεργαζόμαστε με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για τα σκυλιά, για την περίθαλψή τους, για τις στειρώσεις και για το τσιπάρισμα».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής και η κ. Έλλη Παπαδοπούλου εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου εθελοντών «Τάλας», για τις γάτες της πόλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές κ.κ. Νόνη Δούνια, Νικόλαος Μανωλάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, Κυριακή Μπουρδάκου, Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Δημήτρης Αράπης, Δημήτρης Καρύδης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέκα Τουμαζάτου, Χαρουτιούν Μαρκαριάν, οι κ.κ. Πρόεδροι: του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Αλέξανδρος Τζεφεράκος, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κατσαφάδος, ο Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Σπύρος Σπυρίδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *