Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να πει για μία ακόμη φορά: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Ελλάδα – Τουρκία δύο πιόνια στην Παγκόσμιά Σκακιέρα. Μερικά από τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ των δύο Χωρών.
Ελλάδα – Τουρκία δύο πιόνια στην Παγκόσμιά Σκακιέρα. Μερικά από τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ των δύο Χωρών.

Ποιος είναι σήμερα αυτός που μπορεί, με απόλυτη σιγουριά, να ισχυριστεί πως ο κίνδυνος Ελληνοτουρκικού πολέμου είναι ανύπαρκτος; Βεβαίως κανείς!

Όταν γίνεται ένας πόλεμος υπάρχουν αιτίες, θεατές και αθέατες. Πολλές φορές αποκρύβεται η αλήθεια και για αιτίες παρουσιάζονται διάφορες αφορμές. Έτσι εξαπατώνται οι πολίτες και αν ποτέ μάθουν την αλήθεια θα έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο καλό είναι να εξετάζουμε, πέρα από τον όγκο και την ποιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο αντιπάλων και άλλες παραμέτρους. Ίσως δευτερεύουσας σημασίας, αλλά σίγουρα κρίσιμες. Σήμερα γνωρίζουμε πως οι Παγκοσμιοποιητές δεν επιθυμούν ο νικητής ενός πολέμου να αυξάνει την εδαφική του, γεωγραφικά, επικυριαρχία. Και ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος δημιούργησε δύο νέα κράτη, βέβαια υποτακτικά της Ρωσίας.

Το Δυτικό κατεστημένο των Παγκοσμιοποιητών επιθυμεί να «γκριζάρει» γεωγραφικές περιοχές, των εμπόλεμων αντιπάλων, ώστε να τις ελέγχει απόλυτα (γεωπολιτικά, γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά).

Απ’ αυτό το δόγμα, πιστεύουμε, πως ωθούνται τεχνιέντως η Ελλάδα και η Τουρκία. Βέβαια η Τουρκία ελπίζει πως θα καταστεί Περιφερειακή Δύναμη της Ν.Α. Μεσογείου. Εδώ οφείλει να αντιληφθεί πως οι Μνηστήρες της Πηνελόπης είναι πολλοί και ο Οδυσσέας ζει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *