Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή 28ης Οκτωβρίου 1940 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου

IMG_1004 Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου Κερατσινίου, εόρτασε πανηγυρικά την επέτειο του Εθνικού μας έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940, με μεγαλειώδη γιορτή, αφιερωμένη στον μεγάλο Άγιο, Ιεράρχη Σμύρνης Χρυσόστομο και την Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Το έπος του 40, της Εθνικής Ομοψυχίας από τη μια και η καταστροφή του 1922 της διχόνοιας αIMG_1039πό την άλλη.

Ζήσαμε σε ένα δίωρο όλη την κτηνωδία της Τουρκίας και την μεγαλοσύνη του έθνους μας που αναγεννάται συνέχεια μέσα από την στάχτη του και μεγαλουργεί.

 

Την εIMG_1018κδήλωση άνοιξε εμπνευσμένη ομιλία του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστου Βρεττάκου και ακολούθησε το αφιέρωμα στην Μικρά Ασία και τον Χρυσόστομο Σμύρνης, με δραματοποιημένα στιγμιότυπα.

Με διαφάνειες και εμπεριστατωμένες ομιλίες, εμπνευσμένες και πολύ κατατοπιστικές, συγκινηθήκαμε όλοι και χειροκροτήσαμε, τόσο τους ομιλητές, όσο και την άριστη επιλογή των εικόνων. Ιδιαίτερα παραστατικοί όλοι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που έπαιξαν, κάποιες δεκάδες, που μπήκαν κυριολεκτικά στο πετσί των καιρών με τα υπέροχα θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν.

Ακολούθησαν χοροί του πόντου, που έδωσαν και αυτοί το χρώμα τους στην εκδήλωση.

Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, έγινε κέρασμα και όλοι είχαμε να πούμε δύο καλά λόγια για όλους τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Ο παπά Μανώλης του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα Κερατσινίου, που έκλεισε με μικρή ομιλία του την όλη γιορτή, πρότεινε να επαναληφθεί αυτή η υπέροχη γιορτή αρκετές φορές και να την παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές, για να αποκτήσουν μνήμη και να δούν της φυλής τα ελαττώματα αλλά και τις μεγαλουργίες.

Ευχαριστούμε τον π. Πολύκαρπο Δημητριάδη, ψυχή όλων των εκδηλώσεων του Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, μεγάλη μορφή της πόλης μας, έναν λειτουργό του Κυρίου με ήθος, χαρακτήρα, αξιοπρέπεια, φόβο Θεού και Θεία έμπνευση με μεγάλο έργο.

Στην εκδήλωση διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον π. Πρόδρομο Κολτουκτσόγλου, τον π. Ιουστίνο, την Βουλευτή κ. Νίνα Κασιμάτη, την πρώην Βουλευτή κ. Εύη Καρακώστα, τους κ.κ. Αντιδημάρχους: Γιώτα Περδίκη, Στράτο Δασκαλάκη, την Δημοτική Σύμβουλο κ. Μαρία Μαντουβάλου, τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Παντελή Καμά, τον Πολιτευτή κ. Γιώργο Βρεττάκο, τον Πρόεδρο του Ποιμενικού Αυλού κ. Θόδωρο Αγγέλου, την Συγγραφέα, Ποιήτρια, Μουσικό και Συγγραφέα, Οδοντίατρο κ. Σταυρούλα Ζώρζου, τον Συνεργάτη μας μουσικό και ποιητή κ. Μανώλη Λαουτάρη, τις κυρίες και τους κυρίους, Μαρία Αγγέλου, Δημήτρη Καρακατσάνη, Γιώργο Πετειναράκη, Στέλλα Κορωναίου, Γιάννη και Σταυρούλα Τζανή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *