Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής

ζυμαρικάΣαλάτα Ζυμαρικών με Μπρόκολο και τυρί νηστήσιμο

Υλικά: 400 γραμμάρια ζυμαρικά φαρφάλες ή βίδες ή πένες, 30 γραμμάρια μπρόκολο, χυμό από ένα λεμόνι, 80 γραμμάρια vegan μαγιονέζα, 50 γραμμάρια σταφίδες, 50 γραμμάρια καρύδια, 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 50 γραμμάρια τυρί νηστήσιμο τριμμένο, 80 γραμμάρια τυρί νηστήσιμο λευκό σε άλμη.

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Αλατίζουμε καλά το νερό και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά της προτίμησής μας και βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλουμε τα ζυμαρικά να είναι βρασμένα ίσα ίσα, να κρατάνε, να είναι τραγανά, για να έχουν ωραία υφή στη σαλάτα.

Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Το ψήνουμε στον ατμό για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ωστόσο, θέλουμε να διατηρεί και λίγη τραγανότητα.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μπρόκολο, τις σταφίδες, τα καρύδια, το νηστήμιμο τριμμένο τυρί και το νηστήσιμο λευκό σε άλμη, κομμένο σε κύβους.

Προσθέτουμε τη vegan μαγιονέζα και το λεμόνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι μέχρι να ικανοποιεί τα γούστα μας.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ζυμαρικών αμέσως και την υπόλοιπη την τοποθετούμε στο ψυγείο, όπου και διατηρείται για μερικές ημέρες. Επίσης, μπορούμε να την καταναλώσουμε και κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *