Εορτή Αγίου Νείλου Πειραιά

1Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, εόρταζε ο Ιερός Ναός Αγίου Νείλου Πειραιά. Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 τελέστηκε μέγας, πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία, παράκληση στον Άγιο και Ιερά Αγρυπνία. Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ τελέστηκε ιερά θεία λει τουργία και το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

Μεγάλη η αγάπη μας για τον εορτάζοντα Άγιο Νείλο, προστάτη και εύφορο μια μεγάλης συνοικίας του Πειραιά. Χιλιάδες οι πιστοί που προσέρχονταιIMG_1941 απ’ όλο το Λεκανοπέδιο για να ανάψουν το κεράκι τους και να ζητήσουν την ευλογία του.

Ένα τεράστιο πανηγύρι στήνεται στους δρόμους γύρω από το ναό και όλα έχουν μια πραγματικά μοναδική όψη.

Προσήλθαμ3ε και μεις την παραμονή της γιορτής, για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες, στις οποίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδας κ. Εμμανουήλ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων τον Υπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, την πολιτευτή και πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μίνα Σαμαρά, τους κ.κ. Αντιδημάρχους, Τάσο Μαρκαριάν, Κυριάκο Σιγαλάκο, Αντώνη Μοραντζή, τους πολιτευτές κ.κ. Πέτρο Μούγιο, Βασίλη Μόσχου, τους κ.κ. Προέδρους, της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Χρήστο Μακρή, των Σικινιωτών Πασχάλη Συρίγο, τον Σύμβουλο κ. Γιάννη Αλιφραγκή, τον Πλοίαρχο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Μάνθο Γαβαλά, τις κυρίες και τους κυρίους, Κοκκώνα Σακαροπούλου, Λαμπρινή Καραμάνη, Ακριβή Κάραλη – Παπαδοπούλου, Κατερίνα Καραπιπέρη, Σοφία Καρπαθάκη.

Ευχόμαστε να είμαστε καλά και του χρόνου να προσέλθουμε με ευλάβεια στον αγαπημένο μας Άγιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *