Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Την άλλη εβδομάδα Χριστούγεννα. Όλα καλά;

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ

Email: jlazarakosdim@yachoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Την άλλη εβδομάδα θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα του 2022, όπως τα γιορτάσαμε πέρυσι, πρόπερσι κ.λ.π. Λαμπιόνια πολύχρωμα που αναβοσβήνουν, αγορές, ικανοποίηση της γαστέρας, διασκεδαστικά ξενύχτια, ταξίδια κ.λ.π. Όλα περιορισμένα λόγω οικονομικού Covid. Η ίδια ατομικίστικη μουντή και θλιβερή, σε χαρμόσυνο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα επανάληψη. Όλα καλά;

Στις εκκλησιές κηρύγματα για τη Γέννηση του Θεανθρώπου και τις αγωνίες, τους κινδύνους της Αειπαρθένου Θεοτόκου και του Μνήστορα Αγίου Ιωσήφ, αφού ο Υπερούσιος και Παιδίον Νέον, ο προ αιώνων Θεός πριν γεννηθεί για εμάς είχε  άσπονδους εχθρούς, τους υπηρέτες του μίσους. Όλα καλά;

Ναι, αληθινά, όλα καλά για όσους γιορτάσουν αγιοπνευματικά και μυστηριακά τα Χριστούγεννα. Ναι όλα καλά, ουτοπικά, για όσους γιορτάσουν υλιστικά, εσωστρεφικά σαν παρτάκηδες τα Χριστούγεννα.

Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι ονομάζονται Χριστιανοί, γι’ αυτό εξ’ άλλου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Ένα απέραντο χάσμα χωρίζει τους πρώτους από τους δεύτερους. Οι μεν πρώτοι είναι οι πιστοί και ουσιαστικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι δε δεύτεροι κατ’ όνομα. Δυστυχώς αυτοί είναι και οι περισσότεροι.

Αυτοί, οι περισσότεροι, δεν μελέτησαν την προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου που γράφει για τους ειδωλολάτρες: «φάσκοντες εἶναι σοφοὶ ἐμωράνθησαν, καὶ ἤλλαξαν τὴν δόξαν τοῦ ἀφθάρτου Θεοῦ ἐν ὁμοιώματι εἰκόνος φθαρτοῦ ἀνθρώπου καὶ πετεινῶν καὶ τετραπόδων καὶ ἑρπετῶν. – Ενώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, έγιναν μωροί και αντήλλαξαν τη λαμπρότητα του αφθάρτου Θεού με το ομοίωμα της μορφής φθαρτού ανθρώπου και πτηνών και τετραπόδων και ερπετών». (Ρωμ. 1:22,23).

Αναμφισβήτητα, σήμερα, είναι ειδωλολάτρες αυτοί που λατρεύουν το χρήμα και τα υλικά, λαϊκοί, κληρικοί, Χριστιανοί ή ό,τι άλλο.

«Διὸ καὶ παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς ἐν ταῖς ἐπιθυμίαις τῶν καρδιῶν αὐτῶν εἰς ακαθαρσίαν τοῦ ἀτιμάζεσθαι τὰ σώματα αὐτῶν ἐν αὐτοῖς, οἵτινες μετήλλαξαν τὴν ἀλήθειαν τοῦ Θεοῦ ἐν τῶ ψεύδει,… διὰ τοῦτο παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας. αἵ τε γὰρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τὴν φυσικήν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν, ὁμοίως τε καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικήν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῆ ὀρέξει αὐτῶν εἰς αλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἥν ἔδει εἰς πλάνην αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες. – Δια τούτο, τους παρέδωσε ο Θεός με τις επιθυμίες των καρδιών τους εις ακαθαρσία, ώστε να ατιμάζουν τα σώματά τους μεταξύ τους. Αντήλλαξαν την αλήθεια του Θεού με το ψεύδος και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν την κτήση αντί του Δημιουργού, ο οποίος είναι ευλογητός αιωνίως. Αμήν. Δια τούτο τους παρέδωσε ο Θεός εις πάθη ατιμωτικά, διότι και οι γυναίκες τους αντήλλαξαν την φυσική χρήση με την αφύσικη, ομοίως και οι άνδρες, που άφησαν τη φυσική χρήση της γυναικός άναψαν από τις ορέξεις τους μεταξύ τους, ώστε ασελγούν άντρες με άντρες, απολαμβάνοντες έτσι ο ένας από τον άλλον την ανταμοιβή της πλάνης των». (Ρωμ. 1:23-27).

Αυτά ακριβώς δεν συμβαίνουν σήμερα; Δεν ζηλέψαμε τον αμερικάνικο και δυτικό τρόπο ζωής (ειδωλολατρικό) και με φιλότιμες προσπάθειες πολιτών, πολιτικών και της πλειοψηφίας των κληρικών, έμμεσα ή άμεσα, προς χάρη της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού, δεν φτάσαμε σε αυτή την κόλαση;

Σήμερα οι Αμερικάνοι γονείς έντρομοι από τα μορφώματα που δημιούργησαν οι ίδιοι με τις «προοδευτικές φιλελεύθερες» υποκουλτούρες τους τρέχουν να σώσουν τα κορίτσια τους. Η εταιρεία, κάποτε λαοφιλής, AMERICAN GIRL κυκλοφοράει ειδικό βιβλίο για να γίνουν τα παιδάκια – κοριτσάκια από 3-12 ετών αγόρια! Τι φρίκη Χριστέ μου. (Βλέπε ιστότοπο ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ).

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ για να κάνει κάποιος, που παρασύρθηκε από τις Σειρήνες της Νέας Εποχής, και να γυρίσει τάχιστα, όσο προλαβαίνει, στα αγιοπνευματικά και μυστηριακά Χριστούγεννα, χρειάζεται θάρρος και ταπείνωση για να αντιληφθεί τον όλεθρο που καλπάζοντας τον πλησιάζει από τη Δύση. Τότε θα κοιμάται ήσυχα, αφού η Αγία Σκέπη της Παναγιάς μας θα σκεπάζει αυτόν και την οικογένειά του. Τότε θα λέει ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και θα το εννοεί γιατί θα είναι πιστός Χριστιανός και όχι Ειδωλολάτρης. Τα Χριστούγεννα θα είναι πνευματικά και όχι ειδωλολατρικά με πεντάλφες. Τότε μόνο θα είναι ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *