Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής..Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή νηστίσιμη

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑΥλικά: 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα χυμό πορτοκάλι, 1/2 κούπα ρόφημα σόγιας, 1/2 κούπα σπορέλαιο, 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή με άρωμα πορτοκάλι, 2 κ. σ. κορν φλάουρ, 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ, Επιπλέον φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα του πυρέξ, 1 πακέτο φύλλο κρούστας.

Για το σιρόπι: 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα νερό, 1 κούπα χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:  Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η πορτοκαλόπιτα.

Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία βράση και ξαφρίζουμε.

Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα και όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *