Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας Κύπρου με τη Διοίκηση του Ε.Β.Ε.Π.

Η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Ναυτιλίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στα πεδία της θαλάσσιας οικονομίας αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης της Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνας Χατζημανώλη, με τη διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π.

Υποδεχόμενος την Υφυπουργό, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, την συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της και εξέφρασε την επιθυμία να τονίσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεργασιών. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας, την σύμπλευσή τους σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη ναυτιλία και το επιχειρείν υπενθυμίζοντας, παράλληλα, την στενή συνεργασία του Επιμελητηρίου με το Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου με την υπογραφή του επικαιροποιημένου Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, η οποία και διανοίγει νέους ορίζοντες στην ήδη 50χρονη συνεργασία τους.

Με αφορμή τη ναυτιλιακή ζεύξη Ελλάδας – Κύπρου και τη θεαματική ζήτηση του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ που έχει δρομολογηθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη γραμμή, ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι η γραμμή αυτή συμβάλει, αφενός στην ενδυνάμωση, αμφίπλευρα, της τουριστικής κίνησης, αλλά και δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας να την αξιοποιήσουν για τη διακίνηση προϊόντων τους. Μάλιστα, εξετάστηκε και το ενδεχόμενο ανάπτυξης, από κοινού, πρωτοβουλιών για την χρονική επέκταση της λειτουργίας της γραμμής.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., απευθυνόμενος στην Υφυπουργό, έθεσε, επίσης, δέσμη θεμάτων στα πεδία στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ Κυπριακών και Ελληνικών Επιχειρήσεων, υπενθυμίζοντας ότι Ε.Β.Ε.Π και Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου, ήδη, έχουν «σχηματοποιήσει έναν οδικό χάρτη» προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί το Κυπριακό νηολόγιο το οποίο θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένο μέχρι το 2024, αλλά και στις συνέργειες που μπορεί να αναπτυχθούν στα ναυτιλιακά fora από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *