Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Χωρίς κατηγορία

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ

Ό,τι θέλει ο καθένας κάνει στο Δήμο Ανατολικής Μάνης;

Αντιπολίτευση υπάρχει; Τι άλλο ακόμα θα συμβεί;

Τρία καυτά ερωτήματα βασανίζουν τους κατοίκους του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Το πρώτο είναι πως πολλοί κάνουν ό,τι γουστάρουν, ή καλύτερα ό,τι τους συμφέρει χωρίς να υπολογίζουν ιδιοκτησίες, ιδιοκτήτες, περιβάλλον και τοπίο. Το δεύτερο ερώτημα είναι αν υπάρχει αντιπολίτευση ώστε να βάλει θεσμικό φρένο στην αυθαιρεσία και σε ό,τι άλλο ζημιώνει τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Το τρίτο ερώτημα δημιουργεί η αγωνία των Μανιατών για το ζοφερό μέλλον που διαγράφεται σύμφωνα με πολλούς.

Δεν είναι δυνατόν οι αγροτικοί δρόμοι την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής να είναι ακατάλληλοι ως και επικίνδυνοι για τους παραγωγούς. Μιλάμε για χρόνια κατάσταση που κάθε χρόνο την αναδεικνύουμε στη ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, βέβαια στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, καθώς λέει η λαϊκή παροιμία. Από την άλλη πλευρά να βλέπει ο κόσμος το μηχάνημα (καταστροφέα) να υπερβάλει ζήλου και να δημιουργεί σκανδαλώδη ερωτηματικά. Δηλαδή να μην κόβει μόνο τα κλαριά που προεκτείνονται στην άσφαλτο, αλλά και ελαιόδεντρα που βρίσκονται αρκετά μέτρα μέσα στα χωράφια και μακριά από το δόμο (βλέπε φωτογραφία). Αυτό προκαλεί σκανδαλισμό διότι πολλοί εκτιμούν πως αυτή η αυθαιρεσία εξασφαλίζει σε κάποιους τα απαραίτητα κούτσουρα για το τζάκι χωρίς να υπολογίζεται η καταστροφή των περιουσιών.

Οι αγροτικοί δρόμοι γίνονται δύσκολοι και επικίνδυνοι με τις βροχές, χωρίς να εγείρουν, καθώς φαίνεται, το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής. Οι δρόμοι του οδικού δικτύου απολαμβάνουν μια σχετική δημοτική φροντίδα, αλλά και η αυθαιρεσία είναι παρούσα. Ο «καταστροφέας» δεν έκοψε μόνο κλαριά ελαιοδέντρων που έβγαιναν στην άσφαλτο, έκοψε και ελαιόδεντρα που βρισκόταν μέσα στα χωράφια!

Εμείς θα παρακολουθούμε όλα αυτά τα ευτράπελα και θα τα παρουσιάζουμε στους Μανιάτες – Πειραιώτες για να γνωρίζουν αυτά που συμβαίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *